Šokantna ispovest hrvatske poslanice: Strugali su mi matericu bez anestezije, to su najmučnijih 30 minuta u mom životu (VIDEO)

Uprkos ovakvoj priči, ministar zdravlja ipak nije smenjen

  • 0

Hrvatska posalnica Ivana Ninčević Lesandrić u četvrtak je u vrlo emotivnoj replici ministru zdravlja Milanu Kujundžiću tokom rasprave o njegovom opozivu, ispričala da je nedavno završila u Hitnoj pomoći zbog spontanog pobačaja i da su uslovi koji su je dočekali "na nivou 15. veka".

Tokom rasprave oko izglasavanja poverenja ministru zdravlja Milanu Kujundžiću, Ninčević Lesandrić je ispričala da su joj lekari, nakon spontanog pobačaja, u bolnici vezali ruke i noge za ginekološki sto i vršili joj kiretažu bez anestezije.

>>> Novi problem za Plenkovićevu vladu: Hoće li hrvatski premijer posle ovoga uspeti da zadrži položaj (VIDEO)

- Tamo sam otišla kao i svaki građanin koji plaća puno osiguranje i s punim poverenjem. Vezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo. Bez anestezije, na živo. Struganje materice, unutrašnjeg organa - na živo. To je bilo 30 najmučnijih minuta u mom životu. Mogla bih da vam prepričam svaku sekundu, jer je trajala čitavu večnost. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od hiljade žena koje su potpisale peticiju i koje su to doživele. To je ponižavanje svake žene koja sada upravo leži na ginekološkom stolu i ponižavanje svake žene koja će u budućnosti nažalost to doživeti. Šta vi mislite, da nije jednoj ženi dovoljna činjenica da je izgubila dete nakon trećeg meseca trudnoće i emocionalni stres, još u hitnoj moraju dodatno da me fizički, doslovno, iskasape i unište - rekla je Ninčević Lesandrić u saboru.

Ninčević Lesandrić je ispričala da su joj lekari, nakon spontanog pobačaja, u bolnici vezali ruke i noge za ginekološki sto i vršili joj kiretažu bez anestezije - Printskrin: YouTube/Internet TV Hrvatskoga sabora

Kasnije je rekla da joj, što je i očekivano, nije bilo lako da govori o sopstvenoj intimi u saboru.

- To nije bilo samo moja odluka, nego i suprugova, da ja želim o tome javno da pričam. Nisam znala hoće li to biti u ovom mandatu, ali danas je bila prilika. Morala sam da progovorim, zbog drugih žena - ispričala je naknadno pojašnjavajući svoju odluku da progovori o bolnom iskustvu koje je doživela u splitskoj bolnici.

Ninčević Lesandrić je ispričala da je u hitnu došla krvareći, nakon čega su joj rekli da mora na kiretažu.

- Ne znam kako to izgleda, rekla sam ok. Kad sam ušla u prostoriju prvo mi je bilo čudno to što su me vezali. Nisu mi objasnili zašto. Mislila sam da je to za zaštitu, ako se trznem, jer mi je bilo logično da će mi umrtviti taj deo tela. Bol je bila sve jača i jača, postalo je neizdrživo. Upitala sam do kada će to da boli i kada će početi da deluje nešto. Rekli su mi da je ovo jedini način na koji to mogu učiniti.

Od šoka nije pitala za anesteziju.

Tek kada je došla kući, u neverici šta joj se dogodilo, počela je da pretražuje po internetu - Foto-ilustracija: Profimedia

- Sestre su odbrojavale, držale me za ruku, one su s ljudske strane učinile sve što su mogle - ističe Ninčević Lesandrić.

Tek kada je došla kući, u neverici šta joj se dogodilo, počela je da pretražuje po internetu.

- Išla sam da vidim da li je moguće da mi se to dogodilo. Tek tada sam saznala da postoji i peticija, kiretaža bez anestezije, čitala sam o iskustvu neke gospođe i da je već pisano otvoreno pismo vladi i ministru, tek tada sam ostala šokirana. Odlučila sam da progovorim o toj temi, jer vidim da niko od političara ne želi da komentariše. A ja sam želela da ministar Kujundžić to čuje, jer to je njegov resor - zaključila je poslanica Mosta.

Nakon njene jučerašnje ispovesti u saboru, brojne građanke i građani pružili su joj podršku i ispričali svoja, podjednako šokantna, iskustva.

Uprkos ovakvoj priči, ministar zdravlja ipak nije smenjen, jer poslanici u saboru nisu izglasali njegov opoziv pošto je 53 glasa bilo za, a 77 protiv.

Izlaganje Ivane Ninčević Lesandrić možete pogledati na 1:37:43.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA