≫ 

Crna Gora se buni protiv priznanja Kosova: Srpski nacionalni savet traži referendum

Napominju da je inicijativa urađena u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom i Ustavom Crne Gore

  • 14

Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori ponovo je pozvao predsednika Mila Đukanovića i Demokratsku Crnu Goru da se izjasne o inicijativi za poništenje odluke crnogorske Vlade o priznanju takozvane države Kosovo.

Kako podseća u saopštenju, Srpski nacionalni savet je pokrenuo inicijativu za održavanje referenduma za poništenje te odluke i to nakon izjave predsednika crnogorske Vlade da je odluka o priznavanju iznuđena, protivno volji 85 odsto stanovništva Crne Gore.

VIDEO: Delije iz Crne Gore organizovale humanitarni koncert "Kotor za Kosmet"

Imam pravo na stav u vezi sa Kosovom, svidelo se to nekome ili ne: Komšić nastavlja o prekrajanju granica, Pacoli ga podržava (FOTO)

Pokrećući inicijativu, Srpski nacionalni savet je zatražio od predsednika Crne Gore, svih parlamentarnih partija u Skupštini Crne Gore i svih poslanika pojedinačno da se izjasne o njihovom zahtevu, čime bi, kako navode, bili ispunjeni uslovi za održavanje referenduma, prenosi Tanjug.

Čeka se odgovor Mila Đukanovića, Foto: Tanjug/AP

Napominju da predsednik ima obavezu da se na pisani poziv Srpskog nacionalnog saveta, koji je krovna institucija srpskog naroda i registrovana u okviru sistema države Crne Gore, izjasni u pisanoj formi o pokrenutom pitanju, te zahtevaju da on to učini hitno.

Takođe, od Demokratske Crne Gore traže da se na organima partije izjasni o pokrenutoj inicijativi.

Napominju da je inicijativa urađena u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom i Ustavom Crne Gore, u skladu sa demokratskim načelima, te smatraju da je „opoziciona i moralna obaveza Demokratske Crne Gore da podrži inicijativu o poništenju odluke o priznavanju lažne države Kosovo, bez obzira na krajnji ishod u parlamentarnoj proceduri“.

VIDEO: Političar koji nikada nije izgubio izbore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    14. oktobar 2018 | 10:54

    Potpisao sam, ali prvo treba da maknemo izdajnika. Kakav referendum koji bi oni organizovali ?! Ne bi prosao, bez obzira sto su za otimanje KiM samo vjekovni neprijatelji- manjine i deset posto bolesnih Crnogoraca, ogrezlih u sve i svasta, sve ukupno, najvise, jedna cetvrtina CG. Kad on pane i jos manje. Kosovo je srce Srbije i dusa Crne Gore. Ako neko misli da ce bit siptarsko, nije normalan. U to ni oni ne vjeruju.

  • Verujem

    14. oktobar 2018 | 12:45

    Referendum je prilika da časni Crnogorci spasu dusu.

  • Andrija Berane

    14. oktobar 2018 | 11:19

    Šta bi vrijedio referendum kad bi bio pokraden kao i onaj 2006. za nezavisnost. A uostalom Mila nikad nije interesovala većinska volja naroda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA