Pronađen čovek-krtica: Srbin pljačkao kuće i zlatare kopajući tunele (VIDEO)

Slađan Stojanović sumnjiči se da je sa dva saučesnika ulazio u objekte kroz šahove, podrume i bušeći rupe radi izbegavanja alarma

  • 3

Italijanska policija uhapsila je Slađana Stojanovića (40) i još dva državljanina Italije zbog sumnje da su proteklih godinu dana pljačkali luksuzne kuće, butike i juvelirnice po Milanu praveći rupe i tunele u podu kroz koje su ulazili izbegavajući na taj način alarm.

Italijanski mediji i istražitelji nazvali su ovu kriminalnu grupu "Banda iz rupe", najpre zato što su u noći između 2. i 3. oktobra upali u zlataru u Via Paolo Sarpiju, kineskoj četvrti u Milanu na nesvakidašnji način odnevši pritom više od 40.000 evra.

Ekskluzivno: Uhapšeno 7 Srba, članova bande "Pink panteri". Ukrali su nakit i satove vredne 7 miliona evra (FOTO) (VIDEO)

Njih trojica su pneumatskim čekićem napravili preciznu rupu na plafonu prodavnice iznad koje se nalazi zlatara na koju su je nameračili.

Kada je došao pravi trenutak, tročlana srpsko-italijanska banda je nonšalantno upala u juvelirnicu, izbegavajući na taj način aktivaciju alarma, pišu italijanski mediji.

Iako im je policija te večeri bila za petama, njih trojica su uspeli da uteknu sa plenom vrednim 40.000 evra.

Podaci iz istrage govore da se Stojanović sumnjiči da je počinio više pljački tokom 2017. godine, ulazeći kroz šahtove i podrume i kopajući rupe. Mediji navode da je ovaj trio jednom čak iskopao tunel, kao i to da su iz pljačke jednog butika ekskluzivne odeće odneli 120.000 evra.

Italijanska policija identifikovala je "Bandu iz rupe" zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera postavljenim oko prodavnice nakita u kineskoj četvrti. Prateći njihovo kretanje i međusobnu interakciju, policija ih je uhapsila prilikom pokušaja još jedne krađe u centru grada.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA