Zamenik gradonačelnika Vukovara oštro o protestu: Ovaj događaj nije obuhvatio ubistva Srba

Nema pozitivno mišljenje ni kada je rec o predlozima koje je na protestu izneo gradonačelnik Ivan Penava, a posebno da se Srbiji uslovi ulazak u EU

  • 5

Srdan Milaković, zamenik gradonacelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine, izjavio je protest održan u tom gradu u subotu bio okupljanje desnice i politickih marginalaca koji su tu došli pre svega iz raznih politickih interesa.

- Ovaj protest nije imao za cilj pravdu, već samo pokazao da tim protestom nisu obuhvaćene sve žrtve. Pokazalo se da i žrtva, a posebno zlocinac, imaju nacionalnost. Ni jednom rečju nisu spomenuta ubistva pedesetak Srba u Vukovaru u julu 1991. godine kada rat još nije ni poceo. Zato se pozitivno, iako nisu izgovorena imena i prezimena, spomenuo Tomislav Mercep koji je osuden za ratne zlocine - rekao je Milaković za zagrebački Večernji list.

Teške uvrede na račun Srba i Srbije na protestu u Vukovaru

Nema, kaže, pozitivno mišljenje ni kada je rec o predlozima koje je na protestu izneo gradonačelnik Ivan Penava, a posebno da se Srbiji uslovi ulazak u EU.

Navodi da ni Hrvatska nije ispunila sve uslove za ulazak u EU kada je rec o manjinskim pravima.

- I broj ljudi okupljenih na protestu, njih oko osam, devet hiljada, pokazuje da ga ni Vukovarčani nisu podržali. Nije ga podržala ni velika većina Hrvata jer da jesu, na protestu bi bilo mnogo više ljudi. I to zapravo pokazuje da Vukovarčani samo žele normalan život, neopterecen prošlošcu. I to upiranje prstom bez iznošenja dokaza i cinjenica zapravo je vrlo opasno - zaključio je Milaković u izjavi za Večernji.

Protest u Vukovaru Foto: Tanjug/HINA/Damir Senčar

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    15. oktobar 2018 | 13:25

    Пожурили у ЕУ па кад су видели да од напретка РХ нема ништа, наставили су са тровањем народа. Морају им замазати очи.

  • Raspucin

    15. oktobar 2018 | 16:16

    Vukovar zvuci previse Srpski, zar ne??

  • Драган

    15. oktobar 2018 | 13:05

    Шта друго очекивати од усташа

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA