Beba lija luta Zagrebom gladna i nemoćna: Ljudi histerišu kad je vide i zovu lovce da je ubiju, a ona nema snage ni da se pomeri (FOTO)

Besnilo je u Hrvatskoj iskorenjeno 2014. godine

  • 5

Na Fejsbuku su objavljene fotografiju male lisice koja luta Zagrebom. Kako je navelo udruženje "Awap divlje životinje", beba lija luta kako bi pronašla nešto za jelo i da ne bi umrla od gladi, a u opasnosti je od napada pasa, automobila ili da je neko ne ubije iz straha.

Ona im je sigurno najlukaviji pacijent ikada: Lisica posetila Klinički centar u Kragujevcu

Izgledala je loše i izgladnelo. Već tri puta su pokušali da je ulove i dovedu u Udruženje, ali to im zasad još nije uspelo, prenosi 24sata.hr.

Kažu da lisica nije besna, jer je besnilo od 2014. iskorenjeno u Hrvatskoj.

Zamolili su građane da joj ostave čistu vodu i konzerve mačje ili pseće hrane dok ne uhvate i zbrinu životinju.

Takođe su objasnili i da nema razloga strahu.

- Mnogi histerišu kao da se pojavio monstrum koji jedva čeka da se osladi nejakom dečicom, starima, kućnim ljubimcima i usamljenim šetačima. Ova mlada, sirota lija je u lošem stanju i izgladnela. Dakle, ako liji ne možete pomoći, nemojte joj ni odmagati. Na gradskim ulicama Londona i ostalih evropskih gradova, lisica je normalna pojava, niko ne diže paniku i ne zove lovce. Ako je neko u opasnosti, onda je to ova jadna zivotinja - napisalo je Udruženje.

- Stoga pomozite ako možete. Ostavite joj čistu vodu i mačje ili pseće konzerve, jer ona sama jako teško dolazi do hrane - dodali su.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA