Mesar iz Slavonskog Broda ubio svog stanodavca pa raskomadao njegovo telo: Svedočenje o detaljima zločina ledi krv u žilama

Ovaj slučaj je veoma uznemirio hrvatsku javnost

  • 0

Bivšem dobrovoljcu Hrvatske vojske i penzioneru Stanislavu Družanskom izgubio se svaki trag u februaru 2013. godine, a niko od njegove porodice i prijatelja nije nedelju dana mogao da stupi u kontakt sa njim. Onda je policija nakon opsežne istrage utvrdila pozadinu cele priče, koja je imala tragičan kraj. Čitav događaj je ličio na neki horor film, a ubica je bio biliže nego što je bilo ko očekivao. Priča o ovom zločinu je prikazana u dokumentarno-igranom serijalu "Tragovi".

Zbog bolesti je Stanko, kako su ga zvali prijatelji, često padao u depresiju, svi su strahovali da nije dignuo ruku na sebe. Kako ga niko nije viđao, porodica je odlučila da nestanak prijavi policiji u Slavonskom Brodu.

Srbin, vođa bajkerske bande iz Australije, priznao ubistvo: Bio je najtraženiji begunac, sada mu preti velika kazna (FOTO)

Na telefon nestalog Stanka počeo je da se javlja podstanar koji je živeo u njegovom stanu. Njegovom sinu je rekao da je njegov otac na lečenju na psihijatriji. Istražitelji su od lekarke saznali da je nestali razmišljao o samoubistvu, zbog čega ga je ona sa uputom poslala na psihijatriju.

Tim istražitelja odmah je krenuo prema opštoj bolnici u Slavonskom Brodu. Prema svim prikupljenim informacijama koje su dobili od suseda, prijatelja i porodice, Stanislav je trebao biti na jednom od psihijatrijskih odeljenja bolnice. No utvrđeno je da uopšte nije primljen ni na jednom odeljenju.

Policijska patrola pregledala je i  kuću nestalog, u kojoj je živeo sa podstanarom. Na spratu kuće pronađeni su obilni tragovi krvi po celom stanu. Istražitelji su zbog tragova pronađenih u ovom domu posumnjali da u ovom slučaju nije reč o nestanku i mogućem pokušaju samoubistva, već da se dogodilo ubistvo.

Ovako nešto zlokobno Slavonski Brod ne pamti Foto: Flickr/Flооd

Najpre je trebalo dokazati čija je krv pronađena u stanu, pa je krv, zajedno sa ostalim tragovima, poslata u Centar za veštačenje Ivan Vučetič u Zagrebu. Radi ispitivanja priveden je podstanar David. Podstanar je istražiteljima ispričao da je Stanislav otišao kod  ljubavnice i da mu je rekao da ga neće biti desetak dana.

Porodica nestalog Stanislava primetila je i da nedostaje deo nameštaja. Istražiteljima je to probudilo sumnju da se u kući nešto dogodilo.

Pred kuću su stigla policijska vozila, a policiji se javio jedan svedok: taksista koji je nekoliko dana pre ispred te kuće pokupio mladu osobu sa putnom torbom. Policiji je ispričao da su iza torbe u automobilu ostale neke crvene mrlje, koje mu tada nisu bile sumnjive pa ih je oprao.

"PONAVLJAO JE DA ĆEMO SE SVI SMEJATI"

Mladića kojeg je pokupio ispred Stankove kuće ostavio je kod brodskog rekreativnog centra Poloja, a nakon povratka u grad dobio je poziv od dispečera da na adresi centra pokupi putnika.

Policija je vodila opsežnu istragu, a na kraju je osumnjičeni sve priznao Foto: Wikipedia/Orlovic, Profimedia/Sciencephoto RM

- Primetio sam da ta osoba koju sam dovezao nema putne torbe. Tokom vožnje nije se ponašao čudno, normalno kao i prvi put - prepričava taksista.

Policiji je podstanar ispričao da su se u torbi nalazili predmeti koje je ukrao i kojih je želeo što pre da se reši.

- On je uporno ponavljao da je ovo sve jedna velika greška i da ćemo se svi nasmejati kad se Stanislav vrati kući, odnosno kad uđe u kancelariju - rekao je inspektor Medunić.

Policijski obruč iz dana u dan sve se više stezao oko sumjivog stanara. Istražitelji su znali da mladić zna odgovore koji bi razjasnili misteriozni nestanak.

Na poligrafskom ispitivanju David je reagovao na vodu, rekao je inspektor Dragan Marić i dodao da su se istražitelji uputili prema Poloju, uz obalu reke Save, ali da je vodostaj bio previsok da bi pronašli misterioznu torbu. David je i dalje negirao da je išta učinio.

Kaže da je samo video sekiru i da je došao na ideju da počini ubistvo Foto-ilustracija: pixabay.com

TELO JE ŠEST DANA BILO U KUĆI

Misteriozni nestanak sve je više počeo da liči na teško krivično delo. Jedina osoba do koje su vodili tragovi bio je 21-godišnji stanar koji je svoju verziju priče ispričao istražiteljima i nadležnom županijskom tužiocu.

Ispričao je da se poslednjih dana svađao sa Stanislavom jer je stanodavac odlučio da podigne cenu najma nakon što je u Davidovoj sobi pronašao drogu.

- Puknuo mi je film. Otišao sam napolje po drva, da možemo da naložimo. I video sam sekiru i dogodilo se - ispričao je David. Telo ubijenog odlučio je da prepolovi kako bi ga se lakše mogao da se ga se reši. Gornji deo tela bacio je u mestu Bukovačko Brdo, nedaleko od kuće u kojoj je stanovao.

Torba sa donjim delom tela ubijenog Stanislava u kući je stajala šest dana, pre nego što ju je ubica bacio u reku Savu.

- U celoj toj priči jedini njegov zahtev je bio da vidi svoju devojku, da se na neki način pozdravi sa njom. Nakon toga je ispičao šta je učinio i odlučio nas je odvesti i pokazati gde je sakrio telo - rekao je inspektor Medunić.

Slavonski mesar, kako su ga svi prozvali, danas u zatvoru u Lepoglavi služi 18-godišnju zatvorsku kaznu.

Video sa saslušanja osumnjičenog i slike ubijenog Stanislava pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA