≫ 

Lider opozicije u Makedoniji: Ustavne promene su neprihvatljive

Mickoski u opširnom odgovoru na tri stranice objašnjava Mičelu da je Prespanski sporazum štetan za nacionalni interes i za interese države

  • 1

Hristijan Mickoski, lider najuticajnije makedonske opozicione VMRO-DPMNE odgovorio je danas pomoćniku američkog državnom sekretaru Vesu Mičelu, da je Prespanski sporazum za tu stranku neprihvatljiv.

"Nepristojna ponuda" Zorana Zaeva: Ponudio amnestiju opoziciji u zamenu za podršku kod izmene ustava (VIDEO)

Mickoski u opširnom odgovoru na tri stranice objašnjava Mičelu da je Prespanski sporazum štetan za nacionalni interes i za interese države, te da je kao takav neprihvatljiv za VMRO-DPMNE i za većinu građana Makedonije, što su je pokazano i na nedavno održanom referendumu.

- Ne mogu da shvatim kako ovaj sporazm može da doprinese miru i bezbednosti ukoliko njega odbacuje većina makedonskih građana i ukoliko se ovim sporazumom poništavaju sva stećena prava Republike Makedonije kao nezavisne države - naveo je Mickoski, preneli su makedonski mediji.

Protesti u Makedoniji zbog ustavnih promena Foto: Tanjug/AP

Mičel je juče uputio pismo Mickoskom u kojem je istakao da je zvanični Vašington razočaran načilnom delovanja lidera VMRO-DPMNE i funkcionera te stranke na referendumu i tokom skupštinske rasprave o predlogu za reviziju Ustava.

Mickoski, međutim, u pismu Mičelu kaže da je delovanje njegove stranke u Sobranju usklađeno sa stavovima o neprihvatanju sporazuma o čemu, kako je naveo, postoji jednoglasna saglasnost poslaničke grupe VMRO-DPMNE, a takođe je, kaže, usklađena i sa rezultatima referenduma i odlukom makedonskih građana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    17. oktobar 2018 | 18:47

    Amerikanci bi na silu , ne prezaju da prete .Ako je neko terorista onda su to oni prvi , terorisu citav svet, i pretnja su svetskom miru. Oni su bili i ostali kauboji sa divljeg zapada. Divlji bili divlji i ostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA