Najskuplje prodata nekretnina u Crnoj Gori u ovoj deceniji: Kupac iskeširao 10 miliona evra, evo detalja

Najskuplje prodati stan u turistickom naselju Luštica Bay je penthaus koji je prodat za 1,27 miliona evra

  • 10

Najskuplje prodata vila u Crnoj Gori u poslednjih nekoliko godina nalazi se u tivatskoj opštini i prodata je za deset miliona evra, saopštio je izvršni direktor uticajnog portala za luksuzne nekretnine Niko Laković.

On je naveo da se pojedine vile i luksuzni stanovi u Crnoj Gori prodaju po cenama koje su veće nego i u mnogo razvijenijim turističkim destinacijama.

Iz kompanije Luštica development, koja gazduje turističkim naseljem Luštica Bay, su saopštili da je prošla godina bila veoma uspešna što se tiče prodaje stanova i kuća, usled čega su u ovoj godini cene preostalog limitiranog broja nekretnina u ovom naselju u porastu.

- Tržište nekretnina u Cmoj Gori u poslednjih par godina ima uzlazni trend, i atmosfera je prilicno dobra. Luksuzni sektor nekretnina funkcioniše uglavnom zahvaljujući naseljima Porto Montenegro, Luštica Bej, gde se proda većina luksuznih jedinica na tržištu, po cenama na kojima bi sigurno pozavidele i mnogo razvijenije turističke destinacije. Ono što stoji kao stalna potražnja su urbanizovani placevi i vile uz more koje nemaju previše dodira sa komšijama, što je opet na ovako limitiranom prostoru uz obalu vrlo teško i naći i izgraditi - kazao je Laković za Pobjedu.

Prema njegovim rečima, prosečne cene vila u luksuznim naseljima se kreću od 6.000 do 7.000 evra po kvadratu, a pojedinačne vile na obali mora se nude od 5.000 evra po kvadratu, pa sve do 10.000 evra za neke posebne primerke, kao što su palate u Dobroti, Ljutoj, Perastu.

- Najskuplja vila na tržištu je palata iz 17. veka, detaljno renovirana, izuzetan primer gradevinskog nasleđa Boke. Ona ima 1.500 kvadrata, odlikuje je filigranski rad i arhitektonsko umeće, a nudimo je isključivo odabranim klijentima koje zanima trofejna nekretnina - istakao je Laković.

Najskuplje prodati stan u turistickom naselju Luštica Bay je penthaus koji je prodat za 1,27 miliona evra rekli su predstavnici Luštice divelopment.

Iz budvanskih agencija za nekretnine su naveli da se cene luksuznih stanova na području ove opštine kreću od 3.000 do 5.000 evra po kvadratu, zavisno od toga da li imaju pogled na more, preneo je SEEbiz.

Iz podgorickih agencija za nekretnine su naveli da se ekstra luksuzni stanovi u glavnom gradu prodaju po ceni od 2.000 do 2.500 evra po kvadratu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA