Mladić u Hrvatskoj osuđen za silovanje, a onda se žrtva predomislila: Nije bilo na silu, bila sam mlada, luda i zaljubljena

Devojka je zatim osuđena zbog davanja lažne izjave

  • 6

Vrhovni sud u Hrvatskoj potvrdio je oslobađajuću presudu kojom je mladi Slavonac oslobođen krivice da je silovao devojku. Naime, prvostepenom presudom Županijskog suda u Osijeku mladić je 2010. godine osuđen za silovanje na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i deset meseci, piše Glas Slavonije.

Navodna žrtva silovanja posle je sve opovrgla i rekla da silovanja nije bilo pa je osuđena zbog davanja lažne izjave.

- Oštećena je u ovom ponovljenom postupku u dva navrata davala izjave na raspravi o kaznenim delima stavljenim optuženom na teret. Tako je sada jasno navela da su svi polni odnosi između nje i optuženog bili dobrovoljni i nisu se odvijali na silu ili uz prijetnju, a kako je to ranije izjavljivala. Pojasnila je da je i ranije pokušala da promeni iskaz, ali su joj rekli da za lažno svedočenje može da dobije od pet do osam godina zatvora, i zbog toga nije na raspravi u prethodnom postupku izjavljivala ovo što sada izjavljuje.

Navela je da je u ono vrijeme bila mlada, luda i zaljubljena te da nije bila svesna posledica koje mogu da nastanu za nju i optuženog. Rekla je da niko od nje nije tražio da promeni izjavu, nego je svoju izjavu promenila dobrovoljno - navodi se između ostalog u odluci Vrhovnog suda.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    7. mart 2019 | 15:06

    Pa skoro pola slučajeva je lazno

  • Mix

    7. mart 2019 | 16:57

    Silovanje u bivšoj YU utvrđivao je sudski vještak, pa kad je potrebno angažovan je i psihijatar. A sad se svakoj šuši vjeruje. Najsigurnije bi bilo prije seksa snimiti njeno prihvatanje, jer se lako može zaraditi zatvor.

  • Vosa

    7. mart 2019 | 23:49

    Zene su i velikom istorijskom raskoraku i gubitku identiteta. Ne znaju ko su, sta su i sta hoce. A ceh placaju muskarci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA