Hrvatska ministarka, koja je autom udarila devojčicu ponudila ostavku, a onda je premijer jednom rečenicom zaprepastio sve (FOTO)

Istakao je da to što je vozila bez važeće dozvole samo propust, a ne krivično delo

  • 6

Gabrijela je autom udarila devojčicu i teško je povredila Foto: dubrovackidnevnik.rtl.hr/Ivona Butjer

Hrvatska ministarka regionalnog razvoja Gabrijela Žalac ponudila je danas ostavku, nakon što je u subotu automobilom naletela na devojčicu i teško je povredila, a ustanovljeno je da joj je vozačka dozvola istekla još 2016. godine.

Žalac je na konferenciji za novinare uz suze rekla da je mandat dala na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću, prenosi zagrebački Index.

- Nisam ja vozila bez vozačke. Imam vozačaku samo je istekla - rekla je Žalac i dodala da je skoro svaki vikend sama vozila automobil.

- Premijeru sam u subotu ponudila ostavku. Ponudila sam mu mandat na raspolaganje. Ne opravdava me da imam nevazeću vozačku. To je takav splet okolnosti. Pored moje ulice je dete istrčalo, pokušala sam da izbegnem, sreća što niko nije iz suprotnog smera došao - rekla je Žalac.

Premijer Andrej Plenković sa druge strane nije prihvatio ostavku ministarke.

Premijer Plenković je odbio njenu ostavku Foto: Tanjug/HINA/Mario Strmotic

- Izražavam žaljenje, ono što je najvažnije je da je devojčica koju je ministarka udarila autom, dobro - rekao je on.

Što se tiče činjenice da je ministarka vozila bez važeće vozačke dozvole, Plenković je dodao: "To je jedan propust to nije krivično delo".

- U kontaktu smo 30 minuta od kada se sve dogodilo, razgovarali smo više puta. Ponudila jer mandat na raspolaganje, prepustila je odluku meni. Gabrijela Žalac ostaje ministarka. Ja ne prihvatam njenu ostavku - naglasio je premijer.

(Telegraf.rs/Tanjug/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Linz

    11. mart 2019 | 17:29

    Ovakve stvari se desavaju samo na divljem zapadu, za jedne zakon vazi a za druge nevazi. Jadni ste ivi politicari a gori su oni koji vas biraju a od vas ama bas nikakvog napretka.

  • LEO

    11. mart 2019 | 16:19

    Znaci da u NDH nije krivicno delo ako dve godine vozite bez vazece vozacke dozvole, pa i ako pri tome tesko povredite devojcicu, vazno je da je ona dobro.

  • Aca

    11. mart 2019 | 17:14

    Zar ona licina ministarku? U srbiji su ovakve kuvarice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA