Mladi imaju izbor da ostanu na selu: Kraljevo povećalo izdvajanja za poljoprivredu

Prema oceni gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, Kraljevo je poslednjih godina povećalo izdvajanja za poljoprivredu, a sada godišnje izdvaja 70 miliona dinara za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje

  • 0

Bez zadruga nema sela, bez sela nema Srbije, a ključni resurs naše zemlje je poljoprivredno zemljište kojim moramo da gazdujemo na najbolji način, ocenio je danas tokom posete Kraljevu ministar bez portfelja Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i rad javnih predzeća.

Prema oceni gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, Kraljevo je poslednjih godina povećalo izdvajanja za poljoprivredu, a sada godišnje izdvaja 70 miliona dinara za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje.

Foto: Promo/ DrPredragTerzic

- Naš Savet za razvoj poljoprivrede je sigurno jedan od najboljih u zemlji, ali smo kroz praksu primetili da ne izdvajamo dovoljno novca u odnosu na potrebe i da je neohodno da u budućnosti obezbedimo stimulativna sredstva i za mlađe poljoprivrednike, kako za one koji su ostali na selu, tako i za one koji na selo žele da se vrate – ocenio je Terzić, napominjući da je zahvalan ministru Krkobabiću koji, kako je rekao, obezbeđuje novac za osnivanje zadruga, koje predstavljaju dobar put za razvoj sela.

DrPredragTerzic

Foto: Promo/ DrPredragTerzic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA