Grad Kraljevo pomaže socijalno ugroženima

Iz republičkog budžeta za pomoć onima koji su mesecima bez primanja, a nalaze se u stanju socijalne potrebe, po spisku Centra za socijalni rad, pojedinačno će biti isplaćeno, u proseku, po 29.550 dinara

  • 0

Članovi Gradskog veća grada Kraljeva, na 42. (vanrednoj) sednici, razmatrali su samo jednu tačku – Predlog preporuke Centru za socijalni rad Kraljevo da sredstva u ukupnom iznosu od 24.822.000,00 dinara, odobrena iz budžeta Republike Srbije za dodelu jednokratne novčane pomoći, isplati prema formiranom spisku građana sa ugroženim životnim standardom.

Kako je, nakon sednice, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić izjavio, tokom ove godine, njemu, pomoćniku gradonačelnika za socijalna pitanja, članu Gradskog veća zaduženom za ovu oblast i direktorki Centra za socijalni rad, obraćali su se mnogi građani tražeći jednokratnu novčanu pomoć.

- Uspeli smo da pomognemo velikom broju ovih građana, ali je preostao veliki broj onih kojima treba pomoći u ovim danima, tako da smo se obratili Vladi Republike Srbije, koja je obezbedila 24.822.000 za jednokratnu novčanu pomoć socijalno ugroženim građanima Kraljeva - rekao je gradonačelnik dodavši:

Foto: Promo/ Dr Predrag Terzić

- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centar za socijalni rad u Kraljevu sačinili su spisak građana kojima treba pomoći. Mi smo danas doneli preporuku za isplatu ovog novca, koji će biti isplaćen u najkraćem mogućem roku.

Iz republičkog budžeta za pomoć onima koji su mesecima bez primanja, a nalaze se u stanju socijalne potrebe, po spisku Centra za socijalni rad, pojedinačno će biti isplaćeno, u proseku, po 29.550 dinara. Gradonačelnik je istakao da grad opredeljuje sredstva za funkcionisanje Centra za socijalni rad i da će ubuduće opredeljivati još više sredstava za funkcionisanje Centra za socijalne usluge.

Foto: Promo/ Dr Predrag Terzić

Najveći deo novca se dobija kroz transfere od republičkih organa, a budući da su uplaćena sredstva nedovoljna, u ovom slučajku je izvršena dopuna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA