Emir Kusturica otvara Festival filmske režije u Leskovcu

Dejan Sparavalo, violinista benda "The No Smoking Orchestra", pozvao je publiku da dođe na neuobičajan koncert

  • 1

Projekcija filma "Na mlečnom putu" Emira Kusturice i koncert njegovog benda "The No Smoking Orchestra" otvoriće 19. septembra Festival filmske režije u Leskovcu, kazao je danas umetnički direktor festivala reditelj Darko Bajić u prostorijama Filmskog centra Srbije.

Kusturica dobio prestižnu nagradu na međunarodnom filmskom festivalu u Sevastopolju

On je naglasio da festival u Leskovcu ima sedam srpskih premijera

- Radujeme što će publika iz cele Južne Srbije biti u prilici da vidi sedam ostvarenja čije će se premijerne projekcije u Srbiji dogoditi baš u Leskovcu. Festival pravimo već deset godina i siguran sam da je pred nama njegovo najbolje izdanje - kazao je Bajić.

Filmovi koji će u Leskovcu doživeti svoju srpsku premijeru su hrvatska ostvarenja "Uzbuna na zelenom vrhu" u režiji Čejena Černića, "Anka" Dejana Aćimovića.

Iz Makedonije dolaze takođe dva premijerna ostvarenja: "Amok" Vardana Tozija, "Zlatna petorka" Gorana Trančevskog, kao i iz Bosne i Hercegovine "Žaba" Emira Jukića i "Muškarci ne plaču" Alana Drljevića. 

Svoju premijeri u Leskovcu, imaće i srpski film "Nigde" Predraga Velinovića.

Foto: Vera Stajić/senica.ru

Sonja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra koji je organizator festivala, napominje da će proslavljeni reditelj Emir Kusturica otvoriti Festival filmske režije.

- Posle punih osam godina Emir Kustirica će sa svojim bendom nastupiti u Srbiji i to baš u Leskovcu. Koncert će se dogoditi na otvorenom na glavnom trgu u Leskovcu. Za tu priliku organizovali smo besplatan prevoz do svih gradova na jugu Srbije uključujući i Niš kako bi što veći broj nljudi video taj koncert - kazala je Conić.

Foto: Profimedia/Abaca

Dejan Sparavalo violinista benda "The No Smoking Orćestra" pozvao je publiku da dođe na neuobičajan koncert.

- Mi sviramo mešavinu, roka, džeza, folka...u veselim aranžmanima. Garantujemo dobar provod, a bogami i mi ćemo proći dobro u Leskovcu posle gostovanja u Južnoj Koreji i Japanu. U Leskovcu sigurno postoji hrana za nas - našalio se Sparavalo.

U žiriju festivala u Leskovcu biće reditelji Zrinko Ogresta i Karpo Godina, ako i glumac Zoran Cvijanović

Reditelju Emiru Kusturici za vreme festivala koji traje do 23. septembra biće svečano uručena tradicionalna nagrada “Žvojin Žika Pavlović” za afirmaciju srpskog filma u svetu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Braleee

    9. septembar 2017 | 00:25

    Leleleeeeee ova je izgoreo oni njegovi nam ga poslali resili se od budale a mi srbi lud bre narod ko mi nemamo naši da nam sviraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA