≫ 

Počela zabrana "Maše i medveda": Muslimani obožavaju ovaj crtani jer Maša ima maramu (VIDEO)

Izgleda da se neki toliko plaše Putinove Rusije, da umišljaju da su Maša i medved zli Rusi koji će ih sravniti sa zemljom

  • 5

/ Ruska animirana serija "Maša i medved" vrlo je popularna među muslimanima na Bliskom istoku. Razlog za to je marama koju nosi devojka Maša, glavni lik crtanog filma.

Ruski crtani ruši rekorde: Mašu i medveda gleda ceo svet

Šef ruskog izvoza Petr Fradkov izjavio je uoči Istočnog ekonomskog foruma da je "crtani film Maša i medvjed vrlo popularan u Kini, ali i na Bliskom istoku.

"Zašto? Verovatno zato što Maša nosi maramu", rekao je Fradkov.

Prema njemu, ruska industrija animacije postala je konkurentna u svetu.

"Ovi proizvodi pomažu stvaranju pozitivnog imidža Rusije u svetu", rekao je Fradkov.

Dok u mnogim delovima sveta obara rekorde gledanosti u segmentu crtaća, u Ukrajini i baltičkim zemljama nedavno su protestovali protiv crtanog filma Maša i medved.

Razlog: Pretnja nacionalnoj sigurnosti. Prema njima, crtani film šalje pozitivnu sliku o Rusiji i tako predstavlja "propagandni medijski proizvod Rusije", ono što stručnjaci zovu "soft power".

Izgleda da se neki toliko plaše Putinove Rusije, da umišljaju da su Maša i medved zli Rusi koji će ih sravniti sa zemljom.

(Telegraf.rs / R.Sarajevo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    24. septembar 2017 | 14:22

    Nema bolji, lepsi i uceniji crtani u svetu. I ja sa svojom cerkicom takodje gledam i uzivam. Meda nas odusevljava dok je Masa mali djavolcic.

  • Bane

    24. septembar 2017 | 12:53

    Masa i Meda je najbolji crtani film na svetu.Ceo deca gledaju i nije im dosadan.Rusi su dali celom svetu nesto lepo.Hvala Rusiji i Putinu

  • Jana

    24. septembar 2017 | 14:07

    Maša me nervira je nije dobra prema Medi. 👀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA