"Teslin vremeplov" putuje u Beč

"Teslin vremeplov" tokom prošle godine je obišao Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Herceg Novi, Budvu i Banja Luku i više od milion ljudi, kako uživo tako i putem interneta, uverilo se u veličanstvenost ovih 4D projekcija

  • 7
Foto: Promo

Nakon zapaženog uspeha koji je postigao u Srbiji i regionu, multimedijalni projekat kompanije Telekom Srbija, "Teslin vremeplov" nastaviće svoje putovanje u Beču.

Spektakularne projekcije 29. i 30. septembra 2017. godine sa početkom u 20:30 časova obasjaće fasadu zgrade Tehničkog univerziteta (na trgu Karlsplatz, ispred Karlskirche), pružajući priliku stanovnicima i brojnim posetiocima austrijske prestonice da se bliže upoznaju sa životom i revolucionarnim izumima Nikole Tesle.

Telekom Srbija osmislio je inovativni projekat kojim je na simboličan način obeležio 160 godina od rođenja velikana srpske nauke po čijem imenu nas prepoznaju u svetu. "Teslin vremeplov" kroz inspirativnu priču o Teslinom životu i izumiteljskom radu predstavlja unikatan spoj umetnosti i savremene tehnologije. Audio-vizuelni spektakl, otkriva zanimljivosti iz života pronalazača koji je u velikoj meri uticao na savremeni način života i bez čijih naučnih otkrića današnja tehnologija ne bi bila moguća.

Foto: Promo

"Teslin vremeplov" tokom prošle godine je obišao Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Herceg Novi, Budvu i Banja Luku i više od milion ljudi, kako uživo tako i putem interneta, uverilo se u veličanstvenost ovih 4D projekcija.

Nesvakidašnji projekat sada odlazi put Austrije, gde je i sam Nikola Tesla proveo deo svog života studirajući u Gracu na Visokoj tehničkoj školi u periodu od 1875. do kraja 1878. godine. Takođe, značaj Teslinih otkrića prepoznat je i od strane austrijskih naučnih institucija tako da mu je Tehnički univerzitet u Beču 1908. godine dodelio počasni doktorat. Kompanija Telekom Srbija, na tom istom mestu, simbolično poklanja svim građanima i gostima Beča digitalnu predstavu na otvorenom kako bi se publika uverila u magiju "Teslinog vremeplova".

"Teslin vremeplov" je nedavno ovenčan prestižnim priznanjem BalCannes 2017. za najbolji regionalni projekat na Weekend Media Festivalu u Rovinju, a 2016. godine nagrađen je evropskom nagradom "PR Excellence Award" kao jedan od pet najboljih projekata u kategoriji "Nauka i obrazovanje".

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    28. septembar 2017 | 12:29

    Teslin vremeplov nijedan komentar pohvale ovom projektu. Eto kakav smo narod, a o Zadruzi jednoj kuci blama i prostitucije, mnogi gledaoci nemogu da dodju na red da razgovaraju sa zadrugarima. Zaista sramota kakav smo narod a hocemo u EU da valjda i njih sramotimo kwo Hrvati sto cine.

  • Perun

    28. septembar 2017 | 18:17

    Tesla je čist SRBIN a hrvati mogu samo da sanjaju da je njihov..takva im je istorija,sve tuđe prisvajaju sebi

  • grubi

    28. septembar 2017 | 13:19

    Tesla je hrvatskog roda, pravoslavne vjere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA