KONAČNO: Bosanski bend "Letu štuke" ima novi singl, a spot je sniman u srcu Hercegovine - u Nevesinju! (FOTO) (VIDEO)

"Bože zdravlja" je, na neki način, izveštaj frontmena grupe o vremenu provedenom u odsustvu sa scene

  • 3

Legendarni sarajevski bend "Letu štuke" nakon duže pauze novih izdanja predstavlja novi singl. Pesmom "Bože zdravlja", za koju su snimili i spot, najavljuju izlazak novog albuma.

U spotu im pare, u spotu im Bentley. Realnije izgledam ja na metli: Reperka Sassja objavila novu pesmu, himnu FMJAM-u (FOTO) (VIDEO)

O čemu govori pesma objasnio je frontmen benda, Dino Šaran:

- "Bože zdravlja" je na neki način moj izveštaj o vremenu provedenom u odsustvu sa scene. Ona govori o mom viđenju sveta kakav je postao. Dakle, u suštini jedna naizgled intimna pesma šireg konteksta. Video su realizovali "Horriblepeople" pod vođstvom reditelja Gorčina Zeca. Ovo je prvi singl s nadolazećeg albuma benda "Letu štuke".

Foto: Privatna arhiva

Na saradnju sa Štukama, osvrnuo se i sam režiser koji je rekao:

- Kada sam prvi put poslušao pesmu "Bože zdravlja", doživeo sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Odatle je nastala ideja junaka, tačnije, putnika koji traga za svojom "vatrom". To je bila polazna tačka za saradnju sa Dinom Šaranom, koji je svojim predlogom Hercegovine kao idealne lokacije upotpunio celokupnu viziju.

- S obzirom na to da hercegovački krajolik oduvek smatram filmičnim i inspirativnim, rado sam prihvatio izazov te smo tako visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mesto radnje u ovoj priči. Ova prelepa i, na neki način, nadrealna priroda je, sama po sebi, inspirisala kreaciju.

- Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su deo naše zajedničke Odiseje, a naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspela raditi i uživati u procesu stvaranja.

Foto: Privatna arhiva

Trenutno je u prodaji aktuelni "Best of Letu štuke" koji sadrži 17 pesama, zajedno sa novom bonus pesmom "Padaj" koja na ovaj način doživljava premijeru na CD-u. Izdanje koje na jednom mestu okuplja najbolje trenutke sa albuma "Letu štuke", "Proteini i ugljikohidrati" te "Brojevi računa" svim ljubiteljima jednog od najkvalitetnijih rok bendova u regionu donosi hitove kao što su "Mjesto za dvoje", "Tesla", "Paranoja", "Pero Papacoder", "Šutiš", "Sunce" i druge.

Foto: Promo

Pogledajte video:

(Telgraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    9. oktobar 2017 | 13:27

    u daljini se vidi rodno selo moga djeda,uvek sam bio blizu,ali zbog vukova i medjeda nikad nisam otisao do tamo,nadam se da cu sledeceg ili onog tamo narednog leta

  • yyy

    9. oktobar 2017 | 15:58

    Obozavam stuke! Vrhunska muzika, pravi kvalitet, za razliku od vecine onoga sto se radi danas i plasira u medije. Pisite malo vise o pravim ljudima, umetnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA