Festival "Dragulji Azije" po 5. put donosi duh tog mističnog kontinenta u Beograd (FOTO)

Ovaj jedinstveni festival je retka prilika da se Beograđani upoznaju sa dalekim kulturama, i upravo zbog toga najbržim čitaocima koji se jave na mejl karte@telegraf.rs poklanjamo po dve karte

  • 0

Od 17-19. novembra svi ljubitelji azijskih kultura će pronaći nešto zanimljivo za sebe – bilo da želite da zaplešete ili da uživate iz publike. Prva dva čitaoca koji nam pošalju mejl na karte@telegraf.rs dobiće po dve karte za koncert azijskih plesova 18. novembra.

Projekat koji je nastao u saradnji KC Nea Pangea i škole bolivud plesa Panna, svake godine okuplja umetnike iz regiona koji neguju azijske plesove. Ovaj jedinstveni festival je retka prilika da se Beograđani upoznaju sa dalekim kulturama.

Tokom godina, "Dragulji Azije" su postali prepoznatljiv brend u regionu. Zahvaljujući plesačima i publici koji su prepoznali kvalitet, festival svake godine nudi još raznovrsniji i bogatiji program. Trudeći se da uvek iznenadi, tokom godina su u okviru festivala bili azijski bazar, koncert muzike sa melodijama od Balkana do Orijenta, kao i predavanja o instrumentima poput table i činelica.

Povodom 5. jubileja, festival posvećuje posebnu pažnju Indiji. Tako svim plesačima nudi da upoznaju ili usavrše znanje čak 5 plesnih stilova iz te zemlje, uz gostujuće instruktore Janu Mankoč (Slovenija) i Katju Toševu (Bugarska). A u večernjim časovima festivalskog vikenda odvijaće se 2 koncerta.

Foro: Promo

U petak, 17.11. u maloj Sali Dečjeg kulturnog centra sa početkom u 20 časova, ljubitelji indijske kulture će pop prvi put u ovom delu Evrope imati priliku da vide raznovrsnost plesova ove zemlje. Pored plesača škole bolivud plesa Panna, na bini će im se pridružiti gosti iz Srbije, Rusije i Finske.

Centralno dešavanje festivala je u subotu, 18.11., takođe u Dečjem kulturnom centru ali ovaj put u velikoj sali, publika će uživati u preko 20 plesova iz mnogih zemalja Azije kao što su Indonezija, Malezija, Turska, Kina, Indija, Liban, Avganistan... koje će predstaviti plesači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

Cena ulaznice za petak je 300 dinara, za subotu 700 dinara, a ako želite propusnicu za obe večeri – samo 800 dinara.

Za rezervaciju i kupovinu karata kontaktirajte KC Nea Pangea na 069 11 88 264 ili posetite sajt www.indijskiples.com ili je kupite pred sam koncert u holu Dečjeg kulturnog centra, Takovska 8.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA