≫ 

Ona je zaludela najveće rokenrol muzičare: Bila je fatalna, bila je "Lejla", a samo je jednog najviše volela i ostavila

Peti Bojd je morala da bira između Džordža Harisona, nezaboravnog Bitlsa i Erika Kleptona, gitarske legende

  • 5

Tokom zlatne ere rokenrola, bila je jedna muza koja je očarala dve najeminentnije muzičke ikone u istoriji. Jedan od njih joj je pevao "Something in the way she moves/Attracts me like no other lover", a drugi "Layla, you’ve got me on my knees/Layla, I’m begging darling please", žudeći za njenom ljubavlju, piše thevintagenews.com.

SPREMITE MARAMICE: Ovo su balade koje će vas sigurno rasplakati! (VIDEO)

Kako izabrati između Džordža Harisona, nezaboravnog Bitlsa i Erika Kleptona, gitarske legende. Reč je o Peti Bojd, ženi koja je morala da se odluči samo za jednog.

Patriša En Bojd rođena je 17. marta 1944. godine u Somersetu u Engleskoj. Tokom šezdesetih, njena porodica se preselila u London, a ona ubrzo otpočela karijeru modela. U početku je radila u frizerskom salonu, ali kada je klijent iz modne industrije primetio njenu lepotu, otpočela je njena "prava" karijera.

Radila je u Londonu, Njujorku i Parizu, rame uz rame sa svetskim top modelima. Pojavila se u britanskom i italijanskom izdanju magazina Vog.

Foto: Printskrin/youtube

Džordža Harisona je upoznala 1964. godine na snimanju dokumentarnog filma o Bitlsima "A Hard Day’s Night", u kom je imala veoma malu ulogu. Peti je Džordž odmah očarao, a prema njenim rečima, on je bio veoma zgodan, ali stidljiv. Privlačnost je bila obostrana, ali se Peti tada zabavljala sa jednim fotografom, pa je odbila Harisonov predlog:

- Hoćeš li da se udaš za mene? Pa, ako nećeš, hoćeš li sa mnom bar na večeru?

Nekoliko dana kasnije, pošto je raskinula sa fotografom, počela je da se zabavlja sa Harisonom. Peti i Džordž venčali su se 21. januara 1966. godine, a kum im je bio Pol Makartni. Ona je bila inspiracija za pesmu "Something" sa albuma "Abbey road".

Foto: AP/Tanjug

Brak je potrajao svega nekoliko godina, zahvaljujući alkoholu, drogama i nebrojenim aferama. Tokom tog perioda, Harison je postao blizak sa Erikom Kleptonom, sa kojim je nastupao i kom je pisao muziku. Jednog dana, Peti je dobila pismo u kome joj je "neko", ko se potpisao samo sa "E", izjavio ljubav.

Ona je pretpostavila da je u pitanju neki običan tajni obožavalac, dok joj na jednoj zabavi Erik nije prišao i pitao je da li je dobila njegovo pismo. Ona je bila šokirana, ali u isto vreme i polaskana.

Od Harisona nije ništa krila, uostalom i sam je primetio da se između njegove žene i Kleptona nešto dešava. Rekao joj je da odluči s kim će to veče da ide kući i ona se odlučila za muža.

Za to veče je kasnije rekla:

- Stalo mi je bilo do braka, ali u tom trenutku sam bila rastrzana.

Printskin: Youtube/Levafona Ovi

Posle 8 godina braka, Peti je rešila da se rastane od Harisona, zbog njegovih nebrojenih neverstava. "Švrljao" je čak i sa ženom drugara iz benda Ringa Stara.

ZAHVALJUJUĆI NJOJ NASTALA JE "LEJLA"

Ali i pre nego što je napustila Harisona, Peti je odbijala Kleptonova udvaranja. Da li zbog toga ili još nečega, depresivan muzičar se okrenuo drogama. Zahvaljujući njoj, nastale su pesme: "Layla", "Wonderful tonight",  "Bell bottom blues". Venčali se se 1979. godine.

Ipak, period kad se sve gleda kroz ružičaste naočare se ubrzo završio i par se suočimo sa problemima. Peti Bojd je Erika Kleptona napustila 1987, a dve godine kasnije se i razvela od njega.

NAJVEĆA LJUBAV

Kada su je pitali u jednom intervjuu, ko je bio njena najveća ljubav, rekla je:

- To je mnogo teško pitanje, ali rekla bih Harison. Uvek će biti sa mnom.

Pre 10 godina, Peti Bojd je objavila autobiografiju "Wonderful Tonight: George Harrison, Eric Clapton and Me".

Posle svih trzavica u vezama i sa Harisonom i sa Kleptonom, Peti nije ostala ni sa jednim od njih. Udala se po treći put 2015. godine za čoveka koga je prethodno dugo poznavala.

Džordž Harison je preminuo 29. novembra 2001. godine, posle duge bitke sa tumorom. Imao je 58 godina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • qop

    10. novembar 2017 | 00:46

    konacno nesto lepo i panetno da se procita... ali Wonderful Tonigh je EC napisao za sina koji je umrao jako mlad... a muzika za pesmu Layla je dobio kao poklon od Allman brothers band-a... on je samo napisao text za tu pesmu

  • Primus

    10. novembar 2017 | 10:53

    sirota..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA