≫ 

SKANDAL: Albanski pevač u pesmi Medveđu smestio u Veliku Albaniju (FOTO) (VIDEO)

On u spotu stoji ispred samog ulaza u zgradu Opštine Medveđa i na kraju se budi iz sna, razočaran što ova opština još uvek nije deo albanske zemlje

  • 17

Pevač iz Preševa Arijan Aguši poznatiji kao "GOLD AG" snimio je pesmu o Medveđi, kao i spot u ovom mestu na jugu Srbije, prozivajući ga delom Velike Albanije. Čelnici ove opštine tvrde da je reč o očiglednoj provokaciji.

Dečak u centru Beograda uslikan u majici "Velike Albanije" (FOTO)

U svojoj pesmi, za koju je spot snimio u centru Medveđe i u pojedinim delovima Prištine, pevač koji ima 31 godinu, inače rodom iz Preševa, peva o tome kako je Medveđa uvek bila deo i da će ponovo biti deo Velike Albanije.

"Sve lepote sveta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa… Svaki put kada je moj tata spalio prag od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nenakvog šljama…", deo je prevoda ove pesme u kojoj pevač sniva o Velikoj Albaniji.

On u spotu stoji ispred samog ulaza u zgradu Opštine Medveđa i na kraju se budi iz sna, razočaran što ova opština još uvek nije deo albanske zemlje.

 
A post shared by Gold AG (@arianagushi1986) on

Njegovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su na hilajde komentara podrške ovom umetniku za koga kažu da je "jedini koji dodiruje teme o tome gde Albanci žive i stoje" i da ih je ovom pesmom "častio" i upoređuju ga sa muslimanskim bogom.

Nadležni da reaguju

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić ocenjuje da je reč o provokaciji i da je od nadležnih organa dobio informaciju da se ispituje ovaj slučaj.

U lokalnoj smaoupravi kažu da je sporno i kada je ovaj video spot u centru Medveđe snimljen i pretpostavljaju da je reč o vikendu kada na ulicama ima malo ljudi.

Printskrin: Youtube/GoldAg

Ovaj spot zapalio je i deo albanske populacije u Medveđi i Sijarinskoj Banji koji pevaču ostavljaju komentare podrške na društvenim mrežama.

Podsetimo, ovo nije prvi put da pevač iz Prištine izazove buru u javnosti povodom neke pesme. Naime, on je pre dve godine objavio spot i pesmnu pod nazivom "Puška slobode" koja je izazvalna uznemirenost među Srbima na Kosovu i Metohiji.

On je tada u spotu objavljenom na društvenim mrežama i Jutjubu prikazao kako pripadnik takozvane OVK navodno ubija srpske policajce s leđa, a posle "hrabre" likvidacije gazi ih i uzima im oružje, a spot je ubrzo i uklonjen sa svih društvenih mreža.

Pesmu možete poslušati ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    16. novembar 2017 | 17:22

    Srbin da uradi ovako nešto već bi bio u hagu

  • Caki

    16. novembar 2017 | 22:46

    Zalosno je kako šiptari lazima i prevarama hoce da nam menjaju istoriju. Najpokvarenija nacija

  • VAN

    16. novembar 2017 | 19:49

    Može samo da sanja i nista više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA