Predstava "Koju igru igraš" premijerno u Madlenianumu: Sve što vas je ikad zanimalo o lažnim projekcijama i fikcijama (FOTO)

Knjiga "Koju igru igraš” uvrštena je u 50 najboljih psiholoških knjiga u poslednjih 100 godina jer se bavi večitim pitanjima kao i glumci u predstavi : Šta je to igra? Da li se i VI igrate? Koje se to igre igraju u porodici, u partnerstvu, oko nas?

  • 1

Psiho-komedija pisca Vladimira Đurića Đure u režiji Dejana Jankovića produkcije Artepunkt biće premijerno izvedena u petak 24. novembra od 20 sati na maloj sceni pozorišta Madlenianum. Priča inspirisana popularnom istoimenom knjigom Erika Berna, američkog pshijatra i psihoanalitičara, na komičan način ispričana je kroz likove Bele – Anabele, Džonija i Ike koje u predstavi tumače glumci Barbara Petrović, Janko Cekić i Miljan Prljeta.

OVAKO SU NASTALE SLAVNE KAFANSKE PESME: Promovisana edicija "Starogradski biseri" (VIDEO)

Svojevrsna mešavina trilera, psihološke drame i rokenrola u kojem glavni junaci žive u posebnom svetu iščašene stvarnosti, poput pirandelovskih junaka, glumaca u beskrajnom pozorištu života. U kući-lavirintu, metafori njihovog psihostanja u kome jedni drugima postavljaju zamke i u okviru koga su izgubljeni u svetu igara, karakteri, pretvarajući se, neprekidno gube identitet i postaju fikcija, njihove lažne projekcije.

Kroz ovu psihoslagalicu odvija se realistična radnja koja se neprekidno umnožava dok dramaturgijom lažnog navođenja gledalac prisustvuje mnogobrojnim iznenađenjima koja ga neminovno uvlače u igru.

Knjiga "Koju igru igraš” uvrštena je u 50 najboljih psiholoških knjiga u poslednjih 100 godina jer se bavi večitim pitanjima kao i glumci u predstavi : Šta je to igra? Da li se i VI igrate? Koje se to igre igraju u porodici, u partnerstvu, oko nas?

Foto: Promo

Predstavu je realizovao profesionalni tim u produkciji Artepunkt organizacije.

Reditelj je Dejan Janković, a glume: Barbara Petrović, Miljan Prljeta i Janko Cekić.

Izvršni producent je Dejan Janković, Areus art, dok je za kostime i dizajn bila zadužena Marija Grahovac. Dizajn svetla radi Dejan Janković, a za izbor muzike je odgovoran Veljko Ivanović. Organizator je Ivana Ranković

Zbog velikog interesovanja sledeća premijera biće izvedena 14. decembra na maloj sceni pozorišta Madlenijanum, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    24. novembar 2017 | 04:21

    Predstava sa ovim naslovom se odavno igra u našoj , pa i planetarnoj , politici i ima mnogo glavnih i sporednih uloga . Jedino što gledaoci ne uživaju u epilogu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA