TATATATIRA! Pre tačno 43 godine gledali smo prvu epizodu "Branka kockice": Podsećamo na najlepše trenutke iz našeg detinjstva (VIDEO)

Legendarnu emisiju vodio je Branko Kockica i bila je izuzetno popularna

  • 10

Na današnji dan 1974. godine emitovana je prva epizoda emisije "Kocka, kocka, kockica" - obrazovne televizijske serije Televizije Beograd. Serija je emitovana od 1974. do 1994. godine i ponovo 2005. godine sa Brankom Milićevićem u glavnoj ulozi.

EVO ŠTA ZNAČI TATATATIRA! Kad Branko Kockica ovo kaže deci, on u stvari misli... (VIDEO)

Nema deteta koje nije odrastalo uz Branka Milićevića, poznatijeg kao Branko Kockica. Njegove emisije, skečevi i pozorišne predstave obeležile su naše detinjstvo.

Ukupno je snimljeno preko 250 epizoda. Uvodna pesma "U svetu postoji jedno carstvo" poznata je i današnjim generacijama.

Deca su imala priliku da često s Brankom borave u prirodi i da uče o svetu oko nas. U veoma šaljivoj pesmici Branko Kockica nam objašnjava zašto se peru ruke:

Milivojević je vrlo često pravio eksperimente kako bi objašnjavao neku pojavu. Deci je objašnjavao šta je to vazduh, ali i kako se pravi kiseli kupus.

Nemoguće je podsetiti se svega što je Branko Kockica uradio i po čemu ćemo ga pamtiti. Mi smo pokušali da izdvojimo najinteresantnije epizode sa ovim junakom našeg detinjstva. Napišite nam u komentaru kako ga se vi sećate.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    28. novembar 2017 | 12:15

    U svetu postoji jedno carstvo, i covek - nasmejanog lica, ime mu je Branko,nadimak - Kockica...

  • P.P.

    27. novembar 2017 | 19:27

    Najača dječija emisija koji smo svi obožavali i jedva čekali da počne.Branko je najbolji voditelj.

  • Miki

    27. novembar 2017 | 19:25

    E mi smo odrastali uz to,uz metlu bez drske,uz acu postara,price iz nepricave. A ovi danas uz staniju,soraju,cecu,karleusu,acu lukasa. Nema sta. Zaista sve ugledni clanovi naseg drustva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA