Akademik Vladeta Jerotić je dobitnik počasne diplome "Narodni učitelj" u Jagodini

Nagrada će Jerotiću biti uručena 13. decembra na Svečanoj akademiji povodom 24 godine fakulteta i 119 godina obrazovanja učitelja u Jagodini

  • 2

Istaknuti srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, književnik i akademik Vladeta Jerotić dobitnik je počasne diplome "Narodni učitelj" Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini za ovu godinu, izjavila je danas Tanjugu dekan fakulteta Violeta Jovanović.

Svima bi nam život bio lepši kada bismo na ovakav način kritikovali neistomišljenike

Ova nagrada ustanovljena je pre šest godina i dodeljuje se "za poseban doprinos razvoju obrazovanja i afirmaciji fakulteta".

Nagrada će Jerotiću biti uručena 13. decembra na Svečanoj akademiji povodom 24 godine fakulteta i 119 godina obrazovanja učitelja u Jagodini.

Printskrin: Youtube/Телевизија Храм

Jerotić je rođen 1924. godine u Beogradu, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, specijalizirao neuropsihijatriju, psihoterapuju specijalizirao u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj, radio u Bolnici "Dr Dragiša Mišović" predavao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Razvio je obimnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti psihoanalize, psihoterapije, religije i filozofije. Član je Udruženja književnika Srbije, Medicinske akademije i SANU.

Objavio je 32 knjige. Nagradu "Narodni učitelj" do sada su dobili pisci Dobrica Erić, Slobodan Raketić, Milisav Savić, slikar Sretko Divljan, novinari Živorad Žika Nikolić i Nenad Ristić.

Diplomu "Magister Humanitas", dobio je muzičar Vasil Hadžimanov. Ova nagrada je sutanovljena pre tri godine i do sada su je dobili mužičar i pesnik Marko Šelić Marčelo i "ambasador srpske trube" muzičar Dejan Petrović. Nagrada se dodeljuje "za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    9. decembar 2017 | 14:29

    Jos jedan nas genije.Dao Bog zdravlja .

  • Ostojic Ljiljana

    4. septembar 2018 | 18:43

    Pretuzna je Srbija danas,moja porodica,ja....Obzirom na lep zivotni vek,95 god. zeleli smo jos toliko da zivite,ja suze ne mogu da zaustavim kao za roditeljem i jeste on u nasoj kuci bio duhovni otac,blag,skroman nedorecen,uvek nam je ostavljao da izaberemo....i na kraju Boga zavolimo nema druge.Mnogo nam je tesko,ali znam da ste otputovali lako,onako zagonetno i sa osmehom,venaja pamjat voljeni Vladeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA