Majka me pozdravila i poručila ako mogu da dođem: Od ove pesme Dušana Kovačevića i onima sa najtvrđim srcem zastane knedla u grlu

Priča mi prijatelj, majka me pozdravila

  • 2

Od pesme "Majka" Dušana Kovačevića, naviru suze na oči, i onima koji u grudima imaju "čelična srca". U samo par rečenica, vrhunski pesnik, podseća ljude koliko je majkama malo potrebno, kao i na to, kako deca, kad odrastu umeju da budu bezobzirna prema roditeljima.

U vreme rijalitija i brzog života jako je važno da prenesemo ovu poruku Dušana Kovačevića (VIDEO)

Filmove i predstave Dušana Kovačevića svi obožavamo, ali retko ko zna da je on uz to i vrhunski pesnik. Takođe je neophodno pomenuti da su drame velikog umetnika odigrane u preko 80 inostranih pozorišta, a njegova dela na preko dvadeset svetskih jezika.

Kako bismo vas podsetili da na majke nikad ne treba da zaboravite, predstavljamo vam pesmu Dušana Kovačevića "Majka".

Priča mi prijatelj

Majka me pozdravila

I poručila

Ako mogu da dođem

Reče

Ograda oko kuće se srušila

Vrata na tremu se zatvorila

Nema ko da ih otvori

Ako imam vremena da svratim

Na dan-dva

Ili još kraće

Na pogled

Foto-ilustracija: Profimedia

Dušan Kovačević, sada direktor Zvezdara teatra, rođen je 12. jula 1948. godine u Mrđanovcu kod Šapca, a u tom gradu je završio i osnovnu školu, a srednju u Novom Sadu. Nakon gimnazije, upisao je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, diplomirao je na odseku Dramaturgije 1973. godine, kad postaje i član Udruženja književnika Srbije.

Neke od najpoznatijih drama, njegova su dela, poput Maratonci trče počasni krug, Radovan Treći, Sveti George ubiva aždahu, Profesionalac i mnoga druga dela.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA