Na ovo se čekalo mesecima: Evo šta će se desiti u premijernoj epizodi Nemanjića

Početak radnje ove kostimirane serije vraća nas u drugu polovinu XII veka, u vreme sticanja moći Nemanjića, prve srpske dinastije

  • 1

U okviru novogodišnjih praznika gledaoci RTS-a biće u prilici da pogledaju dugo očekivanu prvu epizodu serije "Nemanjići - rađanje kraljevine", scenariste Gordana Mihića i reditelja Marka Marinkovića.

Ovi glumci su ODBILI da igraju Stefana Nemanju, a objašnjenje jednog od njih veliko je iznenađenje

Početak radnje ove kostimirane serije vraća nas u drugu polovinu XII veka, u vreme sticanja moći Nemanjića, prve srpske dinastije.

U Nišu, 1165. godine, na poklonjenje vizantijskom caru Manojlu Komninu dolaze Stefan Nemanja i njegova tri brata, Tihomir, Stracimir i Miroslav. Manojlo Komnin daje najveće povlastice Nemanji, što će izazvati nezadovoljstvo kod njegove braće.

Foto: mod.gov.rs

Ana, Nemanjina supruga, plaši se da će to da izazove ljubomoru kod njegove braće. Nemanja je razuverava. Ima veliko poverenje u braću i na njihov poziv odlazi u Ras.

Međutim, u Rasu ga braća zarobe i zatvore u pećinu. Kada se posle izvesnog vremena Nemanja izvuče iz pećine on od naroda traži - i dobija - pristanak za početak borbe za spas i slobodu svih porobljenih srpskih zemalja.

Foto: Marko Todorović

Glavne uloge u prvoj epizodi igraju Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Miodrag Krstović, Meto Jovanovski i Goran Sultanović.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA