SENKE, UBICA, LENKA, PSI LAJU, SELO GORI, VOJNA AKADEMIJA... Iznenadićete se koja je NAJGLEDANIJA serija RTS-a u 2017. (FOTO)

Među 10 prvih serija emitovanih na RTS, tokom ove godine, na prvom mestu je serija "Selo gori, a baba se češlja". Poslednju epizodu serijala, emitovanu na Božić ove godine pratilo je 2.177.000 gledalaca. To je i jedina serija koja je imala više od 2 miliona gledalaca

  • 31

Godinu dana se na ulici, za porodičnim ručkom, u kafićima pričalo o lepoti Lenke Dunđerski iz serije "Santa Maria della Salute", nagađalo ko je ubio Milicu u seriji "Ubice mog oca", a poslednjih nekoliko meseci sa velikim interesovanjem analizirao se svaki detalj u "Senkama nad Balkanom". Ipak, na kraju godine zvanični podaci o gledanosti govore da je Radoš Bajić opet izdominirao. 

SRBIJA GORI, KRAJ KULTNE SERIJE: Nema jačeg dana za poslednju epizodu, svi će biti uz TV

Među 10 prvih serija emitovanih na RTS, tokom ove godine, na prvom mestu je serija "Selo gori, a baba se češlja". Poslednju epizodu serijala, emitovanu na Božić ove godine pratilo je 2.177.000 gledalaca. To je i jedina serija koja je imala više od 2 miliona gledalaca.

Printskrin: YouTube/Domaci Film HD

Na drugom mestu je serija "Ubice mog oca", emitovana 1. januara ove godine koju je gledalo 1.694.000 ljudi. Potom slede epizode serije "Vojna akademija", a među njima, na petom mestu je jedna epizoda serije "Psi laju, vetar nosi", opet autora Radoša Bajića. Šesto, sedmo, osmo i deveto mesto su epizode "Vojne akademije", a na 10. mestu "Senke nad Balkanom" sa 1.303.000 gledalaca.

Insert iz serije "Senke nad Balkanom". Printskrin: RTS/Senke nad Balkanom

Kada je u pitanju lista gledanosti serija, bez ponavljanja istih naslova, posle "Selo gori, a baba se češlja" na drugom mestu je serija "Ubice mog oca", a na trećem "Vojna akademija", na četvrtom "Psi laju, vetar nosi", dok su na petom mestu po gledanosti "Senke nad Balkanom". Ponavljaju se brojke iz prve tabele.

Printskrin: RTS

U drugoj polovini liste je "Nepobedivo srce" sa 1.301.000 gledalaca, na sedmom "Greh njene majke" sa 1.269.000 gledalaca, dok je seriju na osmom mestu "Santa Maria della Salute" pratilo 1.235.000 gledalaca.

Printskrin: RTS

Svoje mesto među najglednijima našla je i repriza serije sa velikanom našeg glumišta koji je preminuo ovog septembra, "Policajac sa Petlovog Brda" (1.066.000) sa Ljubišom Samardžićem, kao i "Vruć vetar". Borivoja Šurdilovića je pratilo 1.023.000 fanova.

Foto: Instagram/radojicic_aleksandar

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nody

    30. decembar 2017 | 18:15

    Ovo je pokazatelj intelektualne strukture Srba.Najgledanije su one serije sa kojima se gledalac moze identificirati.Ruralno stanovnistvo,znaci 84%, voli Selo gori a manjinski intelektualni nivo gledao je Sjenke.Inace serija Sjenke nad Balkanom je nesto najbolje,najinteligentnije i konceptualno najkompletnije ne samo u Srbiji,gdje je gledanost mala zbog odnosa selo 84% grad 16%, nego na Balkanu.Bjelogrlic se etablirao daleko na vrhu kino scene na Balkanu.Bravoooo

  • Milija

    30. decembar 2017 | 18:15

    "Senke nad Balkanom" je jedna od najboljih serija ikada snimljenih na teritoriji bivse Jugoslavije.Takodje i serija "Ubice mog oxa" je izuzetna.Ostalo su sve ili prosecne ili ispod prosecne serije

  • Majkl

    30. decembar 2017 | 17:24

    И онда се људи чуде што врхунске серије каква је Сенке над Балканом, а далеко за њом али вредна Убице мог оца, одлазе са РТС-а и прелазе за далеко боље услове на приватне кабловске канале. И треба да пређу, јер телевизије са тзв. националном фреквенцом промовишу сељачију, примитивизам и све што не треба. Хвала Богу па сам већ 16. година на СББ-у и могу да пратим све што вреди. За поменуте две серије, као и остале садржаје тог СББ канала, би био спреман и да платим додатно, али да ми скину националне телевизије и смање претплату, т.ј. укину намет на Јавни сервис на коме нема ама баш ништа да се гледа. О Пинку, Хепију и инима и да не говорим. И да, за крај да не заборавим. Баш ме брига ко је власник чега, док ми пружа квалитетне услуге. За то плаћам поштено, а на Крсну славу нећу ни да га зовем, ни да му идем у госте.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA