Izložbu umetnice Smilje Ivetić “Na krilima paganskog” morate da vidite (FOTO)

U fokusu su dinamična i ekskluzivna tumačenja simbola

  • 0

U ponedeljak 15. januara 2018. godine u 19 časova u galeriji SULUJ na Terazijama, biće otvorena izložba slika Smilje Ivetić. Umetnica će se na izložbi predstaviti slikama većeg formata u okviru svog doktorsko umetničkog projekta pod nazivom “Na krilima paganskog”.

Najveći ledeni grad na svetu: Ljudi odlaze tamo da bi skijali i plivali na minus 35, a magija počinje na sunčanom ostrvu (FOTO)

Na izložbi će biti prikazana serija slika, koje se tematski oslanjaju na paganska nasleđa. U bogato kolorističkom duhu prepliću se erotski motivi i krilata bića, gradeći svojevrsnu intimno-mitsku atmosferu.

U fokusu su dinamična i ekskluzivna tumačenja simbola.

Sve je u službi intimnog i mitskog gde se figure smeštaju u jedan bestežinski prostor, aludirajući na daleke religijke predstave. U zvučnom koloritu i širokim površinama pred nama se stvara jedna nova pojava, čudnovati svet prepun bića iz dalekih sećanja. Na ovakav splet kreativnih stvorenja kod Smilje Ivetić uticala je vizantijska umetnost, kao i monumentalnost romaničke Katalonije.

Foto: Promo

Smilja Ivetić, rođena je 1983. Godine u Beogradu. Diplomirala slikarstvo 2009. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Slobodana Roksandića. Član je ULUSA od 2009, a u statusu samostalnog umetnika od 2009. godine.

Doktorsko umetničke studije završava kod mentora dr. umetnosti profesora Milete Prodanovića.

Izlagala samostalno i grupno na više izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba će trajati od 15. do 27. Janura u Galeriji Suluj, Terazije 26, drugi sprat.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA