Pedeseto izvođenje predstave "Mrešćenje šarana" u Ateljeu 212 (FOTO)

"Mrešćenje šarana" je uzbudljiva, životna priča o tome kako na malog prosečnog čoveka utiču rat, smene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije

  • 0

Aleksandar Popović na sceni Ateljea 212, na kojoj je pre 52 godine, 30. decembra 1964, izvođenjem farse "Ljubinko i Desanka" u režiji Radeta Markovića, započeo svoj pozorišni rad i život kao jedan od najoriginalnijih i najsmelijih autora srpske dramske književnosti i najveći modernista i revolucionar srpske posleratne drame.

"Mrešćenje šarana" u režiji Milana Neškovića, komada kojim je konačno skinut tabu sa teme Inforbiroa i Golog otoka, u kome su duhovito prikazani izuzetno okrutni odnosi i surova borba za vlast između ljudi koji su jedni drugima bliski i jedni drugima mnogo znače. "Mrešćenje šarana" je uzbudljiva, životna priča o tome kako na malog prosečnog čoveka utiču rat, smene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije.

Foto: Igor Mandić

Aleksandar Popović govori o iskonskom nemoralu, ideološkoj zaslepljenosti, iskrivljenom i lažnom patriotizmu i nedoslednoj prilagodljivosti svojih junaka. U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Viktor Savić, Ivan Jevtović, Nemanja Oliverić, Dubravka Mijatović, Nenad Jezdić i Dragana Đukić.

Autor scenografije je Vesna Popović, kostimograf Marina Medenica, a kompozitor je Vladimir Pejković.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA