Kristina Oksenberg piše knjigu o Karađorđevićima: Čerčil je imao grozan nadimak za mog dedu, princa Pavla

Kristina piše knjigu o Karađorđevićima, a njena sestra Katarina o borbi da izvuče ćerku iz kandži sekte

  • 5

Kristinu Oksenberg, ćerku princeze Jelisavete Karađorđević, dugo nisu zanimali srpski koreni sve dok 2014. godine napokon nije posetila rodnu zemlju svoje majke. Danas Kristina završava knjigu "Dinastija" iz koje ćemo saznati detalje o njenoj kraljevskoj porodici.

E, OVO JE PRAVA SRPSKA PRINCEZA: Kristina Oksenberg otkriva ISTINU o povratku KARAĐORĐEVIĆA kući! (FOTO)

- Sve do 2008. godine sam živela u ubeđenju da bi nas upucali ako bismo se pojavili u Srbiji. Ponosna sam na svoju porodicu, veliki je dar naučiti ovoliko o istoriji Srbije, Aspenu Balkana. Blago meni - kaže za portal "Pagesix" rođena Njujorčanka koja trenutno živi u Ki Vestu na Floridi.

Njena dinastija započela je sa Karađorđem, svinjarem koga je i Napoleon nakon podizanja bune protiv Turkog carstva, hvalio kao vojnog genija.  Karađorđev praunuk, Kristinin deda, Princ Pavle, postao je vladar Jugoslavije 1934. godine kada je njegov rođak Aleksandar ubijen i vladao je zemljom do 1941. godine, kada je kraljevska porodica proterana.

- Vinston Čerčil je prevario mog dedu i držao ga u kućnom pritvoru u Keniji deset godina. Čerčil je imao grozan nadimak za mog dedu, ali ga neću ponoviti jer ne želim da ga oživljavam - kaže Oksenberg.

Zanimljivo je da i Kristinina sestra Katarina, koja je imala ulogu u TV seriji "Dinastija", takođe piše knjigu, ali nešto drugačije tematike. Naslov knjige je "Krstaški rat majke za spas ćerke iz jezivog kulta". U knjizi će biti reči o njenim naporima d aizbavi ćerku iz kandži sekte za koju tvrdi da je isprala mozak njenoj ćerki Indiji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    7. februar 2018 | 10:44

    Neka pita mamu,o slozi, u - familiji...

  • Riki

    6. februar 2018 | 18:03

    Nije on proteran vec je pobegao i odnijo zlato

  • Little old me

    15. februar 2018 | 16:27

    Nikom ovde nije upalo u oči da se ćerka srpske princeze zove Indija???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA