Šta u beogradskoj galeriji rade zajedno Tramp i srpska avangarda (VIDEO)

Umetnici koji izlažu su ne samo vešti grafičari, već i kritičari društva

  • 1

"Radost, sreća, intelekt i energija" naziv je šokantne izložbe u galeriji "Prozor" u Ulici Koče Popovića 9, u srcu Savamale. Izložba je otvorena do nedelje, 25. februara.

Mesec Srpske umetnosti: Srpske umetnice izlažu u Abu Dabiju (FOTO)

Ovom izložbom kolektiv Matrijaršija, Nezavisni kulturni centar i Festival novo doba predstavljaju publici širok spektar umetničkih ličnosti i senzibiliteta u raznovrsnim tehnikama.

Umetnici koji izlažu: Miloš Petrović, Aleksandar Denić, Aleksandar Opačić, Radovan Popović, Danijel Savović, Bojan Đoršević - Omča, Denke, Goran Stojčatović, Bernharde Xilko, Joškin Šijan, Igor Hofbauer, Anna Ehrlemark, Nina Bunjevac.

Printskrin: Tnow

Oni su ne samo vešti grafičari, već i kritičari društva. Svojim hrabrim pristupom skreću pažnju, prepoznaju društvene kodove i strukture.

Za mnoge ovo je neukus pre nego nekonvencionalni vid umetnosti. Propagandni materijal često se razume kao banalna, svakodnevna stvar. Međutim, istorija propagande govori o mnogo duboljoj istini estetike propagande.

Ova grupa umetnika živi i radi u komuni u Beogradu. Ozbiljno se bave sito štampom i njenim mogućnostima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    24. februar 2018 | 12:01

    iz kog razloga neukus svaki umetnik (sagovornik ) ima pravo da se izrazava na svoj nacin pogotovo što se tice društva i okolnosti .to je njima i medju drugim temama oduvek bio motiv . u ovom slucaju svakako dobra mešavina koja je upadljiva za oko , svidja mi se 💗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA