Zvezde na otvaranju Festa nisu bili glumci, već devojka premijerke Brnabić: Lepa doktorka zasenila je sve na crvenom tepihu (FOTO)

Brnabićeva je tom prilikom naglasila da Vlada ulaže puno u kulturu i da veruje da će se te investicije povećavati u narednih nekoliko godina

  • 8

Svečanom otvaranju 46. Festa sinoć u beogradskom Sava centru prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić i doktorka Milica Đurđić koje su svojim pojavljivanjem privukle veliku pažnju prisutnih. Brnabićeva je tom prilikom naglasila da Vlada ulaže puno u kulturu i da veruje da će se te investicije povećavati u narednih nekoliko godina.

Počinje 46. Međunarodni filmski festival FEST u Beogradu: Ovi filmovi čekaju da ih pogledate (VIDEO)

Projekcijom filma "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Mekdone i uručenjem "Beogradskog pobednika" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti mađarskom reditelju Ištvanu Sabu, sinoć je u Sava Centru počeo 46. Fest.

Brnabić je istakla da film svakako zauzima važno mesto u tim investicijama.

- U 2018. godini smo za tri miliona evra povećali budžet za domaći film u odonosu na 2017. godinu i sada je budžet Filmskog centra Srbije skoro milijardu dinara. Taj budžet je 50 puta veći nego pre šest godina. Takođe smo zajedno sa ministarstvom privrede završili da uredba o posticajnim merama za snimanje stranih i domaćih produkcija povećava sa 20 posto povraćaja od ukupnih sredstava na 25 procenata procenata što verujem da će Srbiju učiniti posebnom za snimanje filmova- kazala je Brnabić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Inače, doktorka Milica Đurđić se pojavila u jednostavnoj crnoj kombinaciji koja je bila osvežena šarenim interesantnim kaputom sa cvetnim dizajnom, a time je privukla pažnju na crvenom tepihu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. februar 2018 | 15:53

    Gospodju premijerku treba je gledati kao premijerku, dali radi dobro ili lose za gradjane srbije, a ne sta ona radi u privatnom zivotu. Svi koji zavirivaju u neciju privatnost dovode do svadju naivnih ljudi, a verujem da i oni nisu bez mana.

  • Nena

    24. februar 2018 | 15:06

    I kakve koristi mi od toga imamo

  • 500/noć

    24. februar 2018 | 15:02

    Samo veselo u majci Srbijiii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA