≫ 

Bil Kozbi i Roman Polanski izbačeni iz Američke filmske akademije zbog seks skandala

Pre njih dvojice mesto u Akademiji izgubio je i Harvi Vajnstajn

  • 1

Upravni odbor Američke filmske akademije, koja dodeljuje prestižno filmsko priznanje Oskar, isključila je iz članstva Bila Kozbija i Romana Polanskog.

Bil Kozbi proglašen krivim za silovanje, čeka ga tolika kazna da bi mogao i umreti u zatvoru!

Američka filmska akademija je danas saopštila da se njen upravni odbor sastao u utorak uveče i glasao o njihovom statusu u skladu sa standardima o ponašanju, prenosi AP.

Roman Polanski, Foto: AP/Tanjug

Režiser i glumac Roman Polanski se u SAD vodi kao begunac nakon što se izjasnio kao kriv za nezakonit seksualni odnos sa maloletnim licem, a zatim je pobegao iz SAD 1978.

Komičar Bil Kozbi je prošle nedelje osuđen po tri tačke optužnice za drogiranje i zlostavljanje svoje nekadašnje prijateljice Andree Konstand 2004. godine. Konstand je jedna od 50 žena koje su optužile Kozbija za seksualni napad.

Bil Kozbi, Foto: Tanjug/AP

Američka filmska akademija, koja stoji iza dodele Oskara, prethodno je u oktobru izbacila iz svog odbora holivudskog producenta Harvija Vajnstajna zbog skandala o zlostavljanjima koji je izazvao osude u Americi i šire i pokrenuo kampanju "I ja" (#MeToo era).

Harvi Vajnstajn, Foto: Tanjug/AP

U toj kampanji su žrtve seksualnih napada i zlostavljanja počele masovno da stavljaju taj haštag na društvenim mrežama i otkrivaju identitet osoba koje su ih napale.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA