Igor je slikar čija dela čak i Baraku Obami izgledaju nestvarno! Održana izložba na Senjaku, prisustvovao i unuk Nelsona Mendele (FOTO) (VIDEO)

Na Senjaku u kući Kralja Petra I održana je izložba slika autora Igora Stefanovića

  • 0

Srpski umetnik koji već nekoliko godina živi i radi u Los Anđelesu, Igor Stefanović, je sa nepunih 39 godina života, dobitnik Zlatnog globusa i dvaput nominovan za Oskara za animacije na filmovima "Kung - fu panda" i "Mačak u čizmama". Dve nominacije za Oskara, Zlatni globus, rad u studiju "Drimvorksa", 5 godina rada za čuvenog Stivena Spilberga, slikar čija se dela dopadaju reditelju, ali, ni manje - ni više, i bivšem predsedniku Sjedinjenih država Baraku Obami zvuči kao san.

Foto: Ivana Trišić

Nakon završenog Fakulteta organizacionih nauka, svoje grafičke radove skupio sam u portfolio i poslao kompanijama koje se bave animacijom i vizuelnim efektima na filmu. Dobio sam odgovor iz Londona od kompanije koja je radila veliki animirani film za "Univerzal studio" - otkriva Stefanović.

Za studio su tada glasove pozajmljivali Dastin Hofman, Ema Votson, Kevin Klajn i drugi.

Miss Srbije vas vodi kroz izložbu 22 najbolje modne fotografije među kojima je i slika gole žene Sarkozija (FOTO) (VIDEO)

Nakon dve godine rada u britanskoj prestonici, put ga je naveo pravo u Los Anđeles, u "Drimvorks". Iako nije radio direktno sa Spilbergom, otkriva da je tamo radio na vrlo ozbiljnim produkcijama, sa vrhunskim diznijevim animatorima koji su nekada radili na "Maloj sireni" i "Kralju lavova".

Kada je shvatio da je dovoljno naučio, nije se zaustavio na animaciji, uzeo je godinu dana neplaćeno i počeo da slika.

Foto: Ivana Trišić

Vratio se u Beograd i nedavno je predstavio sliku " Debata sedmorice braće", kao i "Triptih bekstva" kao i veliki broj slika.

Ono što je zanimljivo, na izložbi se pojavio unuk Nelsona Mandele Ndaba Mandela. On je bio u Beogradu kada je održana međunarodna konferencija povodom 100 godina od rođenja legendarnog Nelsona Mandele. Bio je u društvu Njegovog Kraljevskog Nasleđa Zolani Mkive kao gost Vesne De Vinče, autorke knjige "Mandelin kod" koja je predstavljena na toj konferenciji.

Foto: Ivana Trišić

Na izložbi ih je dočekala Miss Srbije Ivana Trišić, koja je to veče bila i u ulozi reportera.

Foto: Ivana Trišić

Takođe, ono što je bilo interesantno je deo interaktivne izložbe u kojoj su pravo iz platna pred publiku izašle Igorove boginje odevene u kreacije dizajnerke Marije Grahovac.

Foto: Ivana Trišić

Pogledajte u video prilogu iznad kako je izgledala ta izložba.

(Telegraf.rs/I.T)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA