≫ 

Glumica Mira Banjac: Bata Stojković je iz moje uspomene krupna figura! (FOTO)

Vrnjačka Banja u znaku Bate Stojkovića

  • 3

U predstojećem vikendu Vrnjačka Banja biće u znaku neponovljivog glumca Danila Bate Stojkovića, na tradicionalnim "Danima Bate Stojkovića", ova manifestacija okupiće veliki broj glumaca našeg glumišta Miru Banjac, Dragana Vujića Vujketa, Milana Kalinića, Laneta Gutovića, Srđan Ivanović kao i mnogi drugi.

Konferencija za štampu za manifestaciju Dani Bate Stojkovića, Foto: ATA Images

Kako tradicija nalaže održana je konferencija za štampu u hotelu Cepter u Vrnjačkoj Banji gde se tradicionalno održava manifestacija "Dani Bate Stojkovića" na kojoj se glumica Mira Banjac prisetila svog dugogodišnjeg glumačkog partnera Bate.

Mira Banjac, Foto: ATA Images

- Bata je ostavio neki dublji trag nego što je ova naša uspomena. Naša uspomena je naša želja da sačuvamo u ovom vremenu kada je mnogo štošta postalo ne važno kod kulture da izvučemo šta možemo a to mogu samo ljudi koji oko toga rade i glumci koji imaju svoju svest. Bata Stojković iz moje uspomene je jedna krupna figura. On je sa mnom proveo u Ateljeu gotovo 40 godina. Nije bilo lak partner on je bio težak partner.

Bio je perfekcionista. On je bio nasuprot jednom drugom kao što je bio Zoran Radmilović koji je imao svo carsto i glavu svoje scene i bio apsolutni gospodar njegove mašte.

Bata je bio onaj koji poštuje od prvog do zadnjeg slova. Biću slobodna da citiram Isidoru Sekulić, a odnosi se na to kako je Bata radio:  Da je veliki glumac samo onaj koji je ceo krug svoga zadatka završio pre izlaska na scenu", da to je bio Bata. On je bio čuvar rei, čuvar posla kojim se bavio - rekla je Mira Banjac i dodala:

- Drago mi je što su ovde ovi mladi ljudi, mlade kolege koje nastavljaju tradiciju - završila je Mira.

(Marko Pantić, m.pantic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    10. avgust 2018 | 20:29

    Nikad više nećemo imati čovjeka kao što je Bata,nitu većeg patriote u filmovima,a glumci kao što je on bio,e pa to se više ne rađa:(

  • Kime

    11. avgust 2018 | 02:00

    Vujke,Kalinic,Gutovic a nijedan nije igrao sa batom. Sem Laneta ovo su amateri i bruka za nase glumce

  • Ana

    21. avgust 2018 | 11:41

    Šta će Kalinić tu?! Degradacija festivala očigledno. Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA