Zvezda na Bulevaru slavnih se kupuje i košta 40 hiljada dolara

Ako neko želi da ima zvezdu na Bulevaru slavnih, mora najmanje pet godina da bude popularan i aktivan u muzičkoj, filmskoj industriji ili tv industriji

  • 3

Francuski kompozitor i pevač Šarl Aznavur platio je 40 hiljada dolara svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu, prenose svetski mediji.

Eva Longorija dobila zvezdu na Bulevaru slavnih, trudna slavila sa porodicom i prijateljima (FOTO)

Slučaj slavnog šansonjera nije presedan već je reč o uobičajnoj proceduri već slavna ličnost koja pretenduje na "parče trotoara" mora iza sebe da ima bogate sponzore.

Šarl Aznavur Foto: Profimedia/AFP

"Hollywood Chamber of Commerce" svake godine predlaže dvadesetak ličnosti za dobijenje zvezde u Bulevaru slavnih.

Ugovorom se slavna ličnost obavezuje da će lično prisustvovati ceremoniji "otvaranja zvezde" i da će 5 godina biti dostupna za organizovanje te ceremonije.

Upalte od 40 hiljada dolara se prebacuju Holivudskom istorijskom fondu koji brine oko organizacije događaja na Bulevaru slavnih. Ako neko želi da ima zvezdu na Bulevaru slavnih, mora najmanje pet godina da bude popularan i aktivan u muzičkoj, filmskoj industriji ili tv industriji.

Od svih zvezdi koje se trenutno nalaze na stazi slavnih, skoro polovina, njih 47 posto pripada kategoriji filma, 24 procenata televiziji, tek 17 posto muzici...

Snupi ima svoju zvezdu Foto: Tanjug/AP

Postoje i specijalne zvezde kojima se izražava zahvalnost korporativnim entitetima, organizacijima i drugim ljudima, ali one nisu deo staze slavnih već se nalaze na privatnom vlasništvu.

Astronauti koji su išli na Mesec, Nil Armstrong, Edvin Oldrin i Majkl Kolins imaju svoje posebne zvezde na Bulevaru slavnih.

Neki slavni umetnici čak imaju svoje zvezde u više kategorija.

I Donald Tramp je dobio zvezdu ali je ubrzo uništena Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Džin Otri je jedini umetnik koji ima zvezdu u svih pet kategorija.

Bob Houp, Miki Runi, Roj Rodžers i Toni Martin imaju zvezdu u četiri kategorije, a čak 33 njih ima zvezdu u tri kategorije. Među njima su Frenk Sinatra, Din Martin, Deni Kej i mnogi drugi.

Među fiktivnim karakterima koji su dobili zvezdu na stazi slavnih su Miki Maus, Duško Dugouško, Paja Patak...

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    18. avgust 2018 | 13:06

    Sve se danas novcem može kuputi, i slava i pozicija, i zdravlje, samo treba biti privilegovan i novac imati, zaraditi(?) drpiti, svejedno je, kada imaš niko te ne pita odakle ti, već koliko mi moraš dati... žalosno što to dobar deo populacije ne vidi!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA