Džordž R.R. Martin je otkrio detalj o šestom nastavku "Igre prestola", ali i zbog čega ne želi da ide u Hrvatsku

Autor epskog serijala i dalje piše

  • 0

Džordž R.R. Martin, autor "Igre prestola", još uvek piše šesti nastavak svoje epske priče, iako je istoimena  serija odavno nadmašila zaplet njegovih knjiga.

- Radim na "Vetrovima zime" i voleo bih da sam tu knjigu završio pre četiri godine, ali ja sam spor pisac, a knjiga je vrlo kompleksna. Uz to, postoji mnogo stvari koje skreću moju pažnju - rekao je on.

Fanovi "Igre prestola" iz celog sveta znaju za ovog mladića iz Rume i obožavaju to što on radi (FOTO)

Jedna od tih distrakcija bila je i Martinov prikvel "Vatra i krv", knjiga koja se bavi radnjom pre one u "Igri prestola". Ovo delo iz štampe izlazi 20. novembra, iako je prvobitni plan bio da knjiga bude gotova tek nakon što se svi nastavci "Igre prestola" objave. "Vatra i krv" baviće se istorijom kuće Targarjen i obuhvataće radnju koja se odigrala 300 godina pre Neda, Deneris, Džona, Sersei...

Dok i dalje nema najave kada će sledeća knjiga izaći, poslednja sezona serije "Igra prestola" se upravo snima. Martin je otkrio da po prvi put neće otići na setove.

- Odalazak na setove je uvek zabavan, ali ja tamo nema šta da radim. Bolje onda da ne idem u Hrvatsku, Španiju ili Irsku i ostanem kod kuće. Imam još dve knjige da napišem - rekao je on, aludirajući na to da "Vetrovi zime" treba da budu pretposlednja, a "San o proleću" završna knjiga serijala "Pesme vatre i leda".

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA