Nova predstava: Prva proba "Petrijinog venca" u Ateljeu 212

Sudbina Petrije iz malog rudarskog sela u Pomoravlju, u ovoj dramatizaciji posmatrana iz ugla tri Petrije: mlade, gradske i Petrije udovice, je univerzalna priča o ženi koju gnječi patrijarhat i njenim pokušajima da ga preživi, da opstane - ne i da mu se suprotstavi

  • 0

U Pozorištu Ateljeu 212 počele su probe predstave "Petrijin venac", po čuvenom romanu Dragoslava Mihailovića, a u dramatizaciji Mile Mašović Nikolić i režiji Bobana Skerlića.

Sudbina Petrije iz malog rudarskog sela u Pomoravlju, u ovoj dramatizaciji posmatrana iz ugla tri Petrije: mlade, gradske i Petrije udovice, je univerzalna priča o ženi koju gnječi patrijarhat i njenim pokušajima da ga preživi, da opstane - ne i da mu se suprotstavi. Scenograf predstave je Gorčin Stojčetović, kostimografkinja Tatjana Radišić, kompozitor Mate Matišić, dramaturškinja Jelena Mijović, a scenskim govorom se bavi Radovan Knežević.

U glumačkoj ekipi su Jovana Gavrilović, Marta Bjelica, Milica Mihajlović, Ivan Marković, Igor Đorđević, Tihomir Stanić, Isidora Minić, Branislav Zeremski, Vladislav Mihailović i Jelena Rakočević. Premijera "Petrijinog venca" planirana je za 24. novembar 2018. na Sceni "Mira Trailović".

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA