≫ 

Prodao je sliku za milion funti, a onda je uništio skrivenim mehanizmom u ramu. To može samo jedan čovek (VIDEO)

Slika se sama isekla u froncle

  • 1

Samo nekoliko minuta nakon što je sinoć čuvena Benskijeva slika "Devojčica sa balonom" prodata za preko milion funti od strane anonimnog kupca u Sotebi aukcijskoj kući, slika se isekla u froncle, zahvaljujući mehanizmu koji je bio skriven u ramu.

Benksi, čiji identitet ostaje nepoznat, proslavio je ovu šegu postom na Instragramu ispod koga je napisao "Ide, ide, ode".

 
 
 
View this post on Instagram
Going, going, gone...A post shared by Banksy (@banksy) on

Slika iz 2006. godine, koja prikazuje devojčicu koja pokušava da dohvati crveni balon u obliku srca, jedna je od Benksijevih najpoznatijih slika. Početna cena bila je 300.000 funti, ali je nakon licitiranja prodata za 1.042.000 britanskih novčanica.

Kako je čekić dao signal za kraj licititacije u 21 sat, alarm se ukljulio i slika je unutra rama počela polako da se spušta, a zatim da u trakama izlazi iz rama.

Nije bilo moguće spasiti je.

Sotesbi je ovo opisalo kao iznenađenje, rekavši da se nikada u istoriji njihove kuće nije desilo da jedno delo propadne onog trena kog je prodato.

Kako kažu, i sam kupac bio je iznenađen pričom, kao i da "razgovaraju o narednim koracima".

Benksi je ulični umentik iz Bristola, čiji idnetitet nikada nije zvanično otkriven, uprkos spekulacijama.

On se proslavio sa serijom grafita koji su se pojavili na zgradama širom zemlje, a kasnije i po javnoj borbi sa svojim rivalo Kraljem Robom, koji je umro 2014. godine.

"Devojčica sa balonom" se prvo pojavila na zgradi u Ulici Grejt istern u Londonu 2002. godine, a galerijska verzija je stvorena ranije, kao sprej na platnu.

I mnoga druga Benksijeva dela su uništena ili oštećena na neki način, obično od strane lica koji ne cene njihov značaj.

Umetnik je na svom Instagram profilu objavio snimak o tome kako je u ram slike pre nekoliko godina sakrio rezač za papir.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Banksy (@banksy) дана

(Telegraf.rs/Indipendent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA