≫ 

Sećate li se komšinice Dušice iz "Metle bez drške" i njenih čuvenih šnenokli? Ovo su replike Milene Dravić po kojima ćemo je svi pamtiti

Prisutne u seriji je uvek nudila svojom poslasticom, a na sam pomen šnenokli mnogima će prva pomisao biti upravo Milena Dravić

  • 4
Milena Dravić, Metla bez drške, šnenokle Foto: Printskrin Youtube/ RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Diva jugoslovenskog filma Milena Dravić (78) preminula je juče u Beogradu nakon duge i teške bolesti, mnogi su se danas oprostili od legendarne glumice i Dušice iz "Metle bez drške".

Region se oprašta od velike Milene: Jedna po jedna, gase se zvezde...

Milena je u ovoj čuvenoj seriji bila Zlatkova komšinica i zvala se Dušica. Živela je na drugom spratu, šuškala je dok priča i uvek, baš uvek pravila šnenokle.

Kako je Alfred Hičkok upoznao dva simbola Beograda Milenu Dravić i Pobednika (FOTO)

Prisutne u seriji je uvek nudila svojom poslasticom, a na sam pomen šnenokli mnogima će prva pomisao biti upravo Milena Dravić.

Milena je u ovoj seriji bila asocijacija na šnenokle i kornjačinu supu; Foto: Printskrin Youtube/ RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Međutim, u "Metli bez drške" mnogi su podozrivo posmatrali Milenu, jer su bili ubeđeni, baš kao i Zlatko, da će komšinica Dušica zaista napraviti supu od čuvene kornjače Hermesa.

Legendarna glumica kornjaču Hermesa naziva "malom oklopnjačom", a u dobre namere komšinice Dušice prema životinjici su svi sumnjali. Na pitanje gde se Hermes zagubio odgovarala bi:

- Eh, da ste došli juče videli biste. Imam ja druge kućne ljubimce, kako da ne, mrave! Oni su najpraktičniji, sami se hrane, čak su bolji i od kornajče - govorila bi Milena i zabrinula sve komšije.

Na kraju kornjača bi se uvek pojavila, a Milena je svojim čuvenim osmehom uvek iznova osvajala srca gledalaca.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih uloga kojima je Milena uspela da izmami naše osmehe.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    15. oktobar 2018 | 08:07

    Svaki put ali svaki put kad se pomenu snenokle setim se Milene Dravic :) Imali smo divno detinjstvo zahvaljujuci tako dobrim i plemenitim glumcima

  • Lols

    15. oktobar 2018 | 09:12

    Polako nam se gase najvece glumacke zvezde,na zalost nemamo mlade glumce koji bi mogli da naslede sve velikane koji su nas napustili.Mnogo ce reke proteci do glumaca koji ce biti kao Milena,Bata,Dragan,Mija,Čkalja Pavle itd..Draga Milena,hvala vam za svaku ulogu,svaki osmeh,hvala vam sto ste bili deo zivota mnogih genereracija..zivecete i biti velika zvezda i mnogim generacijama koje dolaze..pocivajte u miru u tom nebeskom pozoristu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA