Festival "Dragulji Azije" po 6. put oduševio Beograđane (FOTO)

Projekat škole bolivud plesa Panna svake godine okuplja umetnike iz regiona koji neguju azijske plesove i tokom godina, "Dragulji Azije" su postali prepoznatljiv brend

  • 0

Festival "Dragulji Azije" je trajao od 12-14. oktobra i pružio priliku Beograđanima da se upoznaju sa raznovrsnim plesovima azijskog kontinenta.

Projekat škole bolivud plesa Panna svake godine okuplja umetnike iz regiona koji neguju azijske plesove i tokom godina, "Dragulji Azije" su postali prepoznatljiv brend. U saradnji sa renomiranim plesnim školama, kulturnim institucijama i ambasadama, program festivala je ove godine obuhvatio 5 plesnih radionica i 2 večernja koncerta.

Foto: Promo/ Darko Manasić

Festival posvećuje posebnu pažnju Indiji, budući da su organizatori plesači škole koja izučava indijske plesove. Tako su plesači mogli da upoznaju ili usavrše znanje čak 5 plesnih stilova iz te zemlje, uz gostujuće instruktore Janu Mankoč (Slovenija) i Katju Toševu (Bugarska).

Foto: Promo/ Darko Manasić

U petak, ljubitelji indijske kulture su imali priliku da vide raznovrsnost plesova ove zemlje. Pored plesača škole bolivud plesa Panna, na bini su im se pridružili gosti iz Srbije, Rusije, Letonije i Finske.

Foto: Promo/ Darko Manasić

Okosnica festivala je svakako bila u subotu, sa revijalnim dvočasovnim koncertom plesova Azije. Sam koncert je govorom otvorio Ambasador Indije, Njegova Ekselencija Subrata Batačardži. Počasni gosti bili zvaničnici iz Ambasade Indonezije, budući da obe plesne trupe koje uvežbavaju i izvode plesove Indonezije pod okriljem Ambasade učestvuju na koncertu od samog početka festivala. Po prvi put, na festivalu su učestvovale i mlade balerine iz Instituta Konfucije pri Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje su predstavile kineski moderan ples.

Foto: Promo/ Darko Manasić

Publika je imala prilike da upozna 22 plesa iz mnogih zemalja Azije kao što su Indija, Indonezija, Koreja, Turska, Kina, Liban, Japan... Na sceni su se smenjivali plesači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske. Uz autentične melodije i kostime zemalja koje su predstavljali, gledaoci su dosta saznali o kulturama koje su te plesove iznedrile, pošto su voditelji dali objašnjenje i uvid u poreklo plesa pre svake tačke.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA