≫ 

Posle okršaja u Jutarnjem programu sa Plejboj zečicom Mirelom Krajinović, smenjen direktor drame Narodnog pozorišta, a nije jedini! (VIDEO)

Skandal u Narodnom pozorištu dobio je sasvim neočekivan epilog

  • 8

Poslednji skandal na srpskoj kulturnoj sceni - tvrdnje bivše plejboj zečice Mirele Krajinović da je angažovana u Narodnom pozorišu kao osoba zadužena za odnose sa javnošću - dobio je sasvim neočekivan epilog. Umesto da je zaista razjašnjeno bavi li se ova žena promocijom Narodnog pozorišta i u čemu se sastoji njen posao, sa svojih pozicija su u ovoj instituciji "skinuti" renomirani dramaturg Željko Hubač i operski umetnik Janko Sinadinović.

Hubača će na čelu Dramskog sektora zameniti pozorišni i filmski reditelj Jug Radivojević, dok će umesto Sinadinovića Operu predvoditi sopran Jasmina Trumbetaš Petrović.

Srušeni stolovi, kafanisanje u galeriji i uništavanje manastira: Ovo su najveći kulturni skandali koji tresu Srbiju

Željko Hubač Printskrin: N1

Iako su novi direktor jednako kvalifikovani kao stari, postavlja se pitanje da li je smenu Hubača uslovilo njegovo gostovanje u jutarnjem programu TV Prva, gde je otišao ispred Narodnog pozorišta da u razgovoru sa Mirelom Krajinović rasvetli kakva je priroda njenog angažmana, o kojoj do juče, po svom priznanju, nije znao ništa.

Tokom razgovora ni iskusni voditelji nisu mogli da usklade ova dva sagovornika. Njihove perpsektive, sistem vrednosti i način razmišljanja su jednostavno sasvim drugačiji. No ono što je moglo da zapara uši direktoru Narodnog pozorišta Dejanu Saviću jeste Hubačeva izjava da je u jubilarnoj sezoni budžet za produkciju smanjen, da će se trošiti novac predviđen za sledeću godinu, kao i da premijere neće biti punih sedam meseci.

Dejan Savić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ubrzo nakon toga on je smenjen, baš kao i Janko Sinadinović. Redakcija Telegrafa pokušala je da dobije komentar direktora Dejana Savića na ove smene, ali on se do objave ovog teksta nije javljao na telefon.

Jedino što je Hubač za medije izjavio proteklih dana bilo je da svoju smenu "ne može da komentariše ni kao čovek, ni kao umetnik".

- Mislim da je u ovom trenutku to stvar lepog vaspitanja, dakle, ja mogu da ponovim za bilo koji medij sve ono što sam govorio poslednje četiri godine, to nije problem, ali ovu odluku u ovom trenutku ne mogu da komentarišem, jer mislim da nije na meni da je komentarišem - rekao je on za N1.

Inače u protekle tri godine Drama Narodnog pozorišta osvojila je više od 100 nagrada.

Samo se svojim radom oglasio i drugi smenjeni umetnik, Janko Sinadinović.

Janko Sinadinović Printskrin: Youtube/Marko Sinadinovic

- Poštovane kolege, zahvaljujući vašem nesebičnom požrtvovanju, iscrpnom entuzijazum, visokom profesionalizmu, a pre svega bezuslovnoj ljubavi prema pozorišu, sektor Opere je u prethodne dve sezone uspeo da izvede, bez i jednog otkazanog termina, 145 predstava, 10 koncerata, šest premijera, osam obnova, četiri gostovanja, šest koncerata Operskog studija, kao i redovne nastupe studenata u Muzeju Narodnog pozorišta. Trenutno Opera ima mogućnost izvođenja 37 naslova, čime se svrstava u sam vrh svetskih operskih kuća - u pismenoj objavi izjavio je on i svima poželeo srećnu jubilarnu sezonu.

Ni jedan, ni drugi nisu pominjali da li je skandal sa Mirelom Krajinović imao veze sa njihom smenama. Ono što mediji takođe nisu uspeli da saznaju jeste da li je ugovor sa magazinom "Glob", koji je u vlasništvu Krajinovićeve, raskinut ili ne. Da li su samo dva cenjena umetnika otišla sa svojih pozicija, dok je žena koja sebe u budućnosti vidi kao ministra kulture ostala na svojoj?

Pišite nam vaše mišljenje u komentaru.

Kako je izgledalo javno čitanje hejt mejlova i komentara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dekika

    17. oktobar 2018 | 18:12

    Zalosno!

  • Majo

    17. oktobar 2018 | 17:52

    Ovo je bruka i sramota ,devojka ne zna da progovori...Auuu

  • Kiki

    17. oktobar 2018 | 19:24

    I onda se čude zašto odlazi toliko ljudi iz Srbije a bogami će ih biti još više. Sramota da ovako ponižavaju ljude koji su nešto postigli i imaju ugled i renome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA