≫ 

Odluka Saveta za štampu

Zbog spornih komentara na tekst "Zovu nas životinjama, brutalno nas tuku do smrti i prže elektrošokovima: Jezive ispovesti iz prvog koncentracionog logora za gejeve"

  • 0
Foto: Promo

Na osnovu članova 19. i 21. Statuta Saveta za štampu i članova 15. i 16. Poslovnika o radu Komisije za žalbe, Komisija za žalbe Saveta za štampu u sastavu: Petar Jeremić, Stojan Marković, Nevena Krivokapić, Tamara Skrozza, Vlado Mareš, Vera Barišić – Popović, Vera Didanović, Ivana Stjelja i Dragan Đorđević, na sednici održanoj 29.6. 2017. godine, jednoglasno donosi

ODLUKU

Komentarima ispod teksta “Zovu nas životinjama, brutalno nas tuku do smrti i prže elektrošokovima: Jezive ispovesti iz prvog koncentracionog logora za gejeve“, objavljenim 18. aprila 2017. godine, portal “Telegraf.rs“.

1. prekršio je tačku 1 Odeljka IV (Odgovornost novinara) Kodeksa novinara Srbije, o obavezi novinara da se suprotstavi svima koji krše ljudska prava ili se zalažu za bilo koju vrstu diskriminacije, govor mržnje i podsticanje nasilja,

2. prekršio je i tačku 4 Odeljka V (Novinarska pažnja), po kojoj novinar mora biti svestan opasnosti od diskriminacije koju mogu da šire mediji i treba da učini sve da izbegne diskriminaciju zasnovanu, između ostalog, na rasi, polu, starosti, seksualnom opredeljenju, jeziku, veri, političkom i drugom mišljenju, nacionalnom ili društvenom poreklu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA