Magazin "Liceulice" dobio međunarodnu nagradu za ovu naslovnicu (FOTO)

Naslovnica iz prošlogodišnjeg broja posvećenog rodnoj ravnopravnosti, pobedila je u finalu naslovnice uličnih novina iz Danske, Meksika, Grčke, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Južnoafričke Republike i Tajvana

  • 0

Magazin "Liceulice" saopštio je danas da je na godišnjem samitu svetske asocijacije uličnih novina osvojio prvu nagradu u kategoriji naslovnih stranica, za naslovnicu koju je dizajnirala njihova stalna saradnica Sanja Stojkov.

Naslovnica iz našeg prošlogodišnjeg broja posvećenog rodnoj ravnopravnosti, pobedila je u finalu naslovnice uličnih novina iz Danske, Meksika, Grčke, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Južnoafričke Republike i Tajvana, navodi magazin i dodaje da je u konkurenciji bilo 110 uličnih novina iz 35 zemalja, objavljenih na 24 jezika.

Nagrada, ističe se, tim više dobija na značaju ukoliko se zna da su u žiriju bili poznati stručnjaci iz oblasti izdavaštva, socijalnog biznisa i društvenog aktivizma.

U Mančesteru su dodeljene ovogodišnje INSP nagrade, koje internacionalni stručni žiri svake godine dodeljuje uličnim novinama širom sveta. Nagrade se dodeljuju u 11 različitih kategorija, kao što su najbolja fotografija, najbolja naslovnica, najveći napredak, najveća uključenost prodavaca, najbolji dizajn i slično, kaže se u saopštenju.

Naš rad je, navodi magazin, i ranije bio prepoznat kao značajan jer smo već šest puta do sada bili nominovani u najužem izboru za INSP nagrade u nekoliko različitih kategorija.

Autorka nagrađenog rada, Sanja Stojkov, kaže da je za nju već sam izlazak tog broja magazina bila mala pobeda.

- Tada nisam mogla ni da zamislim da će naslovnica dobiti internacionalno priznanje. Jako sam srećna zbog nagrade, ali pre svega mi je drago što sam imala priliku da doprinesem radu jedinih uličnih novina kod nas koji imaju za cilj i pomoć marginalizovanim grupama i edukaciju čitaoca - rekla je ona.

- Tema broja bila je jako osetljiva, ali sa agresivnim dizajnom uspeli smo da privučemo pažnju kako publike tako i žirija koji je prepoznao problem i moju interpretaciju. Osvojili smo nagradu, ali ne i borbu. Zato je pred nama još mnogo toga na čemu treba raditi. Podrška je zaista važna - ističe Stojkov.

Kako INSP navodi u saopštenju, nagrada je samo jedan vid priznanja za izuzetna dostignuća magazina "Liceulice" u proteklim godinama.

- Drago nam je da je naš rad u svetu prepoznat kao vredan, što nam daje još veći motiv i podsticaj da nastavimo dalje još bolje uprkos stalnim, pre svega finansijskim, poteškoćama - kaže se u saopštenju magazina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA