Književno veče VANJE BULIĆA kao promocija BG Media Festivala 2017 (FOTO)

Tokom prošlog veka napisao je četiri romana koja su uokvirena u jednu knjigu "Devedesete" u kojima se opisuje "ludo vreme prošlog veka na našim prostorima"

  • 0

Povodom promocije BG MEDIA FESTIVALA koji će biti održan od 1-3 decembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, organizovano je književno veče našeg poznatog pisca i novinara Vanje Bulića.

Vanja je novinar koji je imao sreće da je karijeru započeo u vreme kada su se pisali dugi tekstovi i reportaže na 15 strana i kako sam kaže to mu je mnogo pomoglo da iz uloge novinara uskoči u kožu pisca. Njegova prva knjiga "Kako sam gajio blizance" je zbirka humorističnih priča inspirisanih njegovim životom, jer je u njoj ispričao najzanimljivije delove njegove životne uloge, uloge oca. Istakao je kako posao novinara može da bude vrlo inspirativan za jednog pisca i kako je zbrka priča "Sto bisera" nastala upravo u njegovim televizijskim emisijama, gde su najinteresantniji gosti i njihovi biseri sažeti u toj zbirci.

Tokom prošlog veka napisao je četiri romana koja su uokvirena u jednu knjigu "Devedesete" u kojima se opisuje "ludo vreme prošlog veka na našim prostorima". Ova knjiga sadrži u sebi romane "Lepa sela lepo gore", "Ratna sreća", "Zadah belog" i "Crvena Kibla".

Foto: Promo

Roman "Oko otoka", koji za njega ima jedno posebno značenje i težinu, inspirisan je njegovom životnom pričom, jer je njegov otac kao vojno lice bio odveden na Goli otok, dok mu je majka bila truna treći put i umesto da je na svet donela još jednog malog Bulića, zbog situacije u kojoj se našla morala je u šestom mesecu na divlju kiretažu.

- Mama je imala stomak, samo je otišla negde i vratila se bez stomaka. Rekla mi je da je tu bio jedan bata isti kao ja, to znači da bih imao još jednog brata sada i bilo bi nas troje. Ja sam tada imao samo 6 godina - ispričao je Vanja na svojoj književnoj večeri.

Foto: Promo

Istakao je kako ga je poseta Hilandaru promenila, kako je upoznao i hrišćansku veru i koliko su sve tajne koje kriju tako stari hramovi inspirativne za pisanje. Tako su nastali njegovi bestseleri "Simeonov pečat", "Jovanovo zaveštanje", "Dosije Bogorodice", "Viza za nebo" i "Teslina pošiljka".

Foto: Promo

Kao jedan od novinara sa podužim stažom na našoj sceni, Vanja će biti jedan od panelista BG MEDIA FESTIVALA na kom će se govoriti o novinarstvu iz prošlosti i o budućnosti medija i komunikacija i koliko će se sve to promeniti. Zato je Vanja istakao da današnjim novinarima nije lako, jer "urednik traži da se sve to zbudži u 2000 karaktera i ne dozvoljava im da budu kreativni", kao i to da smatra da će televizija kao takva uvek postojati, jer je to ipak jedan od najjačih medija koji čovečanstvo ima.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA