Ana Brnabić sa predstavnicima Grupe za slobodu medija: Primarni zadatak rad na započetim reformama

Predstavnici Grupe za slobodu medija predali su svoje zahteve za poboljšanje medijske situacije u Srbiji

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Grupe za slobodu medija, koju čine novinarska i medijska udruženja i organizacije civilnog društva.

Nestala struja usred govora premijerke: Evo šta je rekla kad su se ponovo uključila svetla (VIDEO)

Predstavnici Grupe za slobodu medija predali su svoje zahteve za poboljšanje medijske situacije u Srbiji.

Sastanak, koji je bio dug i težak i, pored brojnih početnih neslaganja, protekao je u konstruktivnoj atmosferi. Obe strane pokazale su dobru volju da se nastavi započeti dijalog.

Brnabić je istakla da je primarni zadatak ove Vlade rad na započetim reformama, kao i vođenje konstruktivnog dijaloga po svim pitanjima koji su od društvenog značaja, kao što su medijske slobode.

Premijerka Brnabić obećala je da će u narednih desetak dana odgovoriti na zahteve Grupe za slobodu medija, ne prejudicirajući kakvi će odgovori biti.

Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

Ona je navela da je ovo bio prvi radni sastanak i da će se započeti razgovori sa predstavnicima Grupe za slobodu medija nastaviti.

Takođe, dogoveren je i poseban sastanak ove Grupe sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem, koji je pored ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Brankom Ružićem prisustvovao sastanku.

Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

U ime Grupe za slobodu medija, u razgovoru su učestvovali Slaviša Lekić (NUNS), Nedim Sejdinović (NDNV), Zoran Sekulić (Asocijacija medija), Maja Stojanović (Građanske inicijative), Ilir Gaši (Slavko Ćuruvija fondacija) i Vukašin Obradović (Vranjske).

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA