Konačna odluka: Predstavnik Asocijacije medija neće se vratiti u Radnu grupu za izradu Medijske strategije

Upravni odbor ponavlja da se snažno protivi reviziji medijske reforme i povratku države u medijsko vlasništvo i ocenjuje da istupanjem iz Radne grupe predstavnika UNS, Asocijacije medija i Medijske koalicije, dalji rad na Medijskoj strategiji sa preostalim članovima nema legitimitet neophodan za usvajanje takve regulative koja bi doprinela napretku medijske scene Srbije

  • 0

Upravni odbor Asocijacije medija odlučio je da ne vrati svog predstavnika u Radnu grupu za izradu Medijske strategije, jer Ministarstvo kulture i informisanja, uprkos dogovoru na više sastanaka sa novinarskim i medijskim udruženjima nije izmenilo odluku o formiranju Grupe na način koji bi omogućio suštinski doprinos i uticaj medijske zajednice na izradu ovog dokumenta.

Asocijacija medija poručuje ministru Vukosavljeviću: Raspustite Radnu grupu za javno informisanje

U pozivu Asocijaciji medija i Medijskoj koaliciji da vrate svoje predstavnike u Radnu grupu, Ministarstvo je 11.januara 2018. godine konkretno prihvatilo jedino zahtev da u njenom sastavu bude i jedan predstavnik civilnog sektora, dok se o ostalim njihovim zahtevima izjasnilo samo načelno, što nije dovoljna garancija da bi oni zaista bili i prihvaćeni.

Povratak predstavnika Asocijacije medija u Radnu grupu dodatno je obesmišljen i izjavama resornog ministra da je radna verzija već 90 odsto gotova i da će kompletno biti završena do kraja januara.

Upravni odbor podseća da je 17.oktobra 2017.godine odlučio da povuče svoju predstavnicu iz Radne grupe, jer je, posle formiranja Grupe, nastupilo više okolnosti koje su dodatno ugrozile njen kredibilitet i legitimitet, kao i da je od početka celog procesa imao primedbe na metodologiju, ovlašćenja članova i postavljene rokove.

Upravni odbor ponavlja da se snažno protivi reviziji medijske reforme i povratku države u medijsko vlasništvo i ocenjuje da istupanjem iz Radne grupe predstavnika UNS, Asocijacije medija i Medijske koalicije, dalji rad na Medijskoj strategiji sa preostalim članovima nema legitimitet neophodan za usvajanje takve regulative koja bi doprinela napretku medijske scene Srbije.

Asocijacija medija neće prihvatiti ni jednu verziju Medijske strategije u čijoj izradi nije učestvovao njen predstavnik, zajedno sa predstavnicima drugih najuticajnijih novinarskih i medijskih udruženja, i ponovo poziva resornog ministra da preispita dosadašnji rad na ovom dokumentu.

Daljinac

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA