Vlada Srbije dobila dve važne grupe za medijsku strategiju u narednih 5 godina

Prvi sastanak Radne grupe biće održan već u ponedeljak, 25. juna

  • 29

Vlada Srbije formirala je danas Radnu grupu za izradu dokumenta o razvoju sistema javnog informisanja, kao i Koordinacionu grupu za saradnju sa medijima u Republici Srbiji.

Formirana Radna grupa za izradu medijske strategije: Dogovoreno i formiranje Koordinacionog tela za saradnju sa medijima i Tima za dijalog (FOTO)

Za predsednika Radne grupe za izradu Nacrta strateškog dokumenta o razvoju sistema javnog informisanja imenovan je Dejan Stojanović, kao predstavnik Ministarstva kulture i informisanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako se navodi u saopštenju, Radna grupa radiće na izradi Nacrta strateškog dokumenta o razvoju sistema javnog informisanja, kojim se bliže definiše ova oblast u narednih pet godina.

U radnoj grupi će biti devet predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, a osam predstavnika države, odlučeno je na današnjoj sednici Vlade.

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Članovi Radne grupe su: Jelena Tanasković iz Ministarstva finansija, Saša Mogić iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Marija Kovačević iz Komisije za zaštitu konkurencije, Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Jelena Marković iz Uprave za javne nabavke, Dejan Raketić iz Republičkog sekretarijata za javne politike, Radomir Ilić iz Ministarstva pravde, Atila Marton, kao predstavnik Pokrajinske vlade.

U Radnoj grupi su i Dalila Ljubičić, predstavnik Asocijacije medija, Nino Brajović, predstavnik UNS-a, Maja Raković, predstavnik RAB-a, Tanja Maksić, predstavnik Asocijacije onlajn medija, Vukašin Obradović iz NUNS-a, Stojan Marković, predstavnik PU „Lokal pres“, Jelena Kleut, predstavnik NDNV, Boban Tomić, predstavnik ANEM-a i Dragana Čabarkapa, predstavnik SINOS-a.

Prvi sastanak Radne grupe biće održan već u ponedeljak, 25. juna, navodi se u saopštenju.

Koordinaciona grupa za saradnju sa medijima u Republici Srbiji obrazuje se sa ciljem da kroz saradnju sa Timom za dijalog, koji će formirati medijska i novinarska udruženja, radi na unapređenju odnosa sa medijima i rešavanju otvorenih pitanja medija u našoj državi.

Savetnica za medije predsednika Srbije Foto: Milena Đorđević

Kopredsednici Koordinacione grupe su Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije i Jelena Kovačević, savetnica za medije predsednice Vlade Srbije.

Članovi ovog tela radiće u sastavu: Nemanja Pantić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ana Subotić iz Ministarstva kulture i informisanja, Milica Vučković iz Ministarstva pravde, Jelena Parezanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA