≫ 

"Samo jednom sam pokušao da pišem o Srbiji, ali su tu priču povukli": Urednik "Njujork tajmsa" objasnio kako je izgubio ovu bitku

On je trenutno zaposlen kao urednik istraživačke rubrike za biznis i finansije "Njujork tajmsa" i profesor je katedre za novinarstvo Univerziteta Kolumbija

  • 8

Volter Volt Bogdanić (68) trostruki je dobitnik Pulicerove nagrade i najbolji istraživački novinar engleskog govornog područja, a iako je poreklom iz Srbije samo je jednom pokušao da napiše tekst za srpske medije i nije mu pošlo za rukom.

Ko su Srbi koji su dobili Pulicerovu nagradu?

Pošto mu je otac poreklom iz Srbije, ovaj američki novinar u Srbiji je bio dva puta, da upozna dedu i da dobije još jednu nagradu u nizu.

Ipak samo jednom je pokušao da piše o Srbiji.

- Pokušao sam jednom dok sam radio za Si-Bi-Es njuz. Ali je Majkl Valas, moj šef, povukao priču nakon što su ga pozvali zvaničnici Stejt departmenta - ističe Bogdanić i dodaje da je bio veoma ljut i protestvovao je, ali je to bila bitka koju je izgubio.

On je trenutno zaposlen kao urednik istraživačke rubrike za biznis i finansije "Njujork tajmsa" i profesor je katedre za novinarstvo Univerziteta Kolumbija.

Koliko je tačno bilo Kosovskih bojeva?

(Telegraf.rs/ Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jalicno

    16. oktobar 2018 | 13:07

    Toliko o slobodi novinarstva u SAD

  • baradja

    16. oktobar 2018 | 13:03

    Video si da je malo jedan pokušaj,pokušaj ponovo,pa iznova !!

  • Američka pita

    16. oktobar 2018 | 14:04

    Što malo više ne objasni o čemu se radilo, kad je to bilo i zašto su povukli tekst

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA