≫ 

Novosti proslavile 65. rođendan: Svečanosti prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić!

Izlazimo danas pred vas, beogradski čitaoci, s prvim brojem svoga lista. Taj list nije rezultat nekog davno smišljenog plana i dugotrajnog pripremnog rada. Pokrenili smo ga prilično na brzu ruku jer ga je izazvala potreba... - pisalo je na naslovnoj strani davne 1953. godine.

  • 1

Večeras je u nekadašnjem Domu sindikata dnevni list Večernje novosti proslavio je 65.godina postojanja. 

Prvi broj Novosti našao se u prodaji 16. oktobra 1953 godine i njenova cena tada je bila samo 10 dinara.

Naslovna strana Večernjih novosti, prvi broj - Foto: Nikola Tomić

"Izlazimo danas pred vas, beogradski čitaoci, s prvim brojem svoga lista. Taj list nije rezultat nekog davno smišljenog plana i dugotrajnog pripremnog rada. Pokrenili smo ga prilično na brzu ruku jer ga je izazvala potreba..."  pisalo je na naslovnoj strani davne 1953. godine.

Proslava 65. rođendana Večernjih novosti, Foto: Nikola Tomić

Goste je na ulazu u Kombank dvoranu dočekala izložba radova Vojislave Bece Tanurdžić Belić. Reč je o znamenitim Srpkinjama, čije je likove dizajnerka “Večernjih novosti” ovekovečila na ilustracijama za knjigu "One su promenile Srbiju - Izuzetne Srpkinje", u izdanju Kompanije "Novosti".

Dejan Petrović Big Bend je zabavljao okupljene, Foto: Nikola Tomić

Glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić rekao je da je počastvovan što je na toj funkciji i da svaki novinar treba da bude ponosan što pripada toj redakciji.

- Kada je list osnovan 1953. godine, bio je veliki izliv jugoslovenskog patriotizma na ulice Beograda. Znamo kako se to godinama kasnije po nas završilo i kojim smo stranputicama koračali. Ali, išli stranputicama ili tražili pravi put kao danas, “Novosti” su bile svedok i svedočanstvo vremena", rekao je Vučelić.

Aleksandar Vučić i Milorad Vučelić, Foto: Nikola Tomić

- Večernjim novostima" za 65. rođendan želim da čuvaju i očuvaju svoj nacionalni i demokratski subjektivitet. Takođe, želim i da pomognete Srbiji u očuvanju njenih državnih i nacionalnih interesa, da nastavite da izveštavate na objektivan način, da budete marljivi kritičari i dosledni borci za interese svoga naroda i zemlje, kao što ste to činili i u minulih šest i po decenija. Svim zaposlenima od srca čestitam veliki jubilej.

Pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića proslavi su prisustvovali i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri Siniša Mali, Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević, pevačica Merima Njegomir, glumica Radmila Živković, Radoš Bajić, glumica Iva Štrljić kao i mnogi drugi.

Mladen Mijatović i Dea Đurđević, Foto: Nikola Tomić
Dule Savić, Foto: Nikola Tomić
Irina Vukotić, Foto: Nikola Tomić
Bratislav Gašić, Foto: Nikola Tomić
Radoš Bajić, Foto: Nikola Tomić

(M. Pantić / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja trst

    17. oktobar 2018 | 02:29

    Hvala novostima što postoje. I svako jutro ovde .. Hvala za najlepše intervjue i reportaže. I što ispunim na ćirilici našu ukrstenicu.volim vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA