REVOLUCIONARNO: Srpski ministar zdravlja ZA legalizaciju marihuane u Srbiji!

- Za sve što daje rezultate u lečenju, pa i za marihuanu, Ministarstvo zdravlja neće praviti probleme da se uvede u medicinu. Imamo razne studije koje su pokazale da kanabis ima dobre rezultate u medicini - kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar

  • 36

Srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar otvoriće javnu tribinu na kojoj će se razgovarati o legalizaciji marihuane u Srbiji i njenom korišćenju u medicini, a koju organizuje humanitarna organizacija "Lekalizuj"!

- Za sve što daje rezultate u lečenju, pa i za marihuanu, Ministarstvo zdravlja neće praviti probleme da se uvede u medicinu. Imamo razne studije koje su pokazale da kanabis ima dobre rezultate u medicini. Sigurno je da nećemo bežati od nečega što daje rezultate. Ipak, ne želimo ni da donosimo nešto preko noći. Hoćemo sve građane da upoznamo o čemu se radi - kaže ministar Lončar za "Blic".

Humanitarna organizacija "Lekalizuj" pokrenula je inicijativu za izmenu zakona o upotrebi kanabisa u medicinske svrhe, a u vezi sa savremenim dostignućima medicinske nauke.

Kanabis se hiljadama godina koristi u tradicionalnoj medicini, a dokazano je njegovo blagotvorno dejstvo kod ublažavanja simptoma niza teških bolesti, od multiple skleroze, epilepsije, side i raznih vrsta karcinoma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    24. septembar 2014 | 08:47

    Naravno da da. Drzava bi zaradjivala milijarde a ne mafijasi da zaradjuju. Ovako svi imaju korist a nije opasno

  • Mici

    24. septembar 2014 | 08:57

    Hvala bogu jedan pametan, i treba da se legalizuje.

  • Ivica

    24. septembar 2014 | 10:21

    Milioni su razloga legalizaciju!! Ovo bi bila najpametnija stvar koju je srbija ikad uradila !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA