KRSTIĆ: Potreban konkretan plan za sprovođenje reformi

Prema rečima ministra finansija u tehničkoj vladi, Lazara Krstića, da bi Srbija "krenula u napad", mora da postoji plan koji će jasno odrediti ciljeve i zadatke koje svaki društveni činilac pojedinačno mora da ostvari u naredne četiri godine

  • 7

Ministar finansija u tehničkoj vladi Srbije Lazar Krstić poručio je danas u Briselu da je Srbiji potreban konkretan plan za sprovođenje reformi, u kojem će svačija uloga biti precizno definisana, ističući da je Srbija do sada funkcionisala "igrajući odbranu", a da je došlo vreme da se "krene u napad.

Kristić je novinarima, posle tribine o evropskim integracijama Srbije, rekao da je na tribini jasno ukazao na značaj koordinacije između različitih ministarstava unutar buduće vlade i ostalih relevantnih društvenih činilaca pri donošenju zakona i sprovođenju reformi.

- Mi smo ranije funkcionisali po principu ''igranja odbrane'', a sada moramo da krenemo u napad - istakao je Krstić.

Prema njegovim rečima, da bi Srbija "krenula u napad", mora da postoji plan koji će jasno odrediti ciljeve i zadatke koje svaki društveni činilac pojedinačno mora da ostvari u naredne četiri godine.

"To je bila osnovna poruka koju smo hteli da prenesemo. Tako funkcionišu sve druge države i to je neophodno kako bi se sprovele reforme", zaključio je Krstić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojan

    31. mart 2014 | 20:02

    Kako je moguce da jos uvek nemate konkretan plan

  • Zli-Zooo

    31. mart 2014 | 22:14

    Evo ti plan smanji plate poslanicima na 30 hiljada pa ako vole to da rade,nek dobijaju ko mi smrtnici.Pa ćeš imati para ko šaše

  • Iv

    31. mart 2014 | 20:12

    ...Pa sto ne doneses plan? Imas poziciju, platu i "moc" za to. Gomila "strucnjaka" u Ministarstvima prima visoke plate, automobili, garderoba i prica i prica...Pa napravite plan, valjda imate sve te beneficije za to!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA